Kinderboekenweek

Van 30 september tot en met 11 oktober is het Kinderboekenweek! Dit jaar gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.


Doe je mee?

Kindercollege met Linda Dielemans

bekijk het Kindercollege in de agenda

Feit of Fantasie? Schrijver en archeoloog Linda Dielemans en oud-leraar en historicus Frank Maas nemen je mee op een reis terug in de tijd. Kom luisteren en kijken naar de verhalen over het verre verleden.

Taal & Tekenworkshop met Juliette de Wit

Taal & Tekenworkshop met Juliette de Wit

Samen met kinderboekenillustrator Juliette de Wit verzinnen kinderen zelf een verhaal. Na een korte instructie en tekenles gaan ze zelf aan de slag om een strip te maken. Laat je fantasie de vrije loop en doe mee!

Bouw je eigen tijdmachine met Maakplaats 021

bekijk Maak je eigen tijdmachine in de agenda

Pruttel, pruttel, zoef.. KABOOM! Welkom in het jaar 0. Het is een feit: jij bent door de tijd gereisd. Kom langs in een van onze maakplaatsen en ontdek hoe jij je eigen tijdmachine bouwt!

Tijdreizen met schrijver en archeoloog Linda Dielemans

Deze week gaat de Kinderboekenweek van start! Het thema van dit jaar, 'En toen?', neemt ons mee op een spannende tijdreis door de geschiedenis. Linda Dielemans is schrijver en archeoloog. Met haar kinderboeken viel ze meerdere keren in de prijzen. Ook geeft ze dit jaar tijdens de Kinderboekenweek haar eigen kindercolleges in de OBA. Waar zou zij naartoe reizen als ze een tijdmachine had? En waarom mag je die kindercolleges niet missen?

lees het interview met Linda Dielemans


Bekroonde boeken

De Griffeljury bekroont ieder jaar de beste kinderboeken met Zilveren Griffels en Penselen, dé prijzen voor de best geschreven en geïllustreerde kinderboeken.

Gouden Griffel 2020

Uit elkaar - Bette Westera

Liefde is niet altijd te begrijpen. Zo gaat soms de liefde na een poosje over en besluiten ouders uit elkaar te gaan. Bijna 45 gedichten over echtscheiding en de gevolgen die dit kan hebben, zowel negatief als positief. Met veel grappige kleurrijke illustraties...

Bekijk dit boek

Zilveren Griffels

Gouden Penseel 2020

Hup, Herman! - Yvonne Jagtenberg

Hangbuikzwijn Herman is goed in modderen en wroeten. Hij houdt alleen niet van wedstrijdjes, zoals de kippen en de haan. Die willen altijd als eerste een ei leggen, of als eerste wakker zijn. Op een dag doet Herman toch mee aan een wedstrijd. Maar wil...

Bekijk dit boek

Zilveren Penselen


Kijk mee met de feestelijke opening van de Kinderboekenweek

Dit jaar wordt de Kinderboekenweek voor het eerst met alle scholen tegelijkertijd geopend! Op 30 september vanaf 10.00 uur kun je met de hele klas de feestelijke opening live volgen op www.kinderboekenweek.nl of via het evenement op Facebook.


Spring in de tijdmachine

Welk tijdperk zou jij wel eens willen meemaken? De leukste boeken over het oude China, de Egyptenaren, de gladiatoren of het stenen tijdperk leen je gewoon bij de OBA! 


Winnaars Kinderjury 2020

6 t/m 9 jaar & 10 t/m 12 jaar

 • De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen

  Andy Griffiths

  Andy en Terry hebben weer dertien fantastische nieuwe verdiepingen gebouwd. Ze zijn op zoek naar een grappig verhaal voor hun volgende boek en belanden in een race tegen de tijd. Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen

 • Het leven van een Loser

  Jeff Kinney

  De belevenissen van brugklasser Bram Botermans die geen loser wil zijn. Logboek met veel zwart-witte cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het leven van een Loser