Leestips jeugd

Max Kruimel (10+)

cover boek =

Max Kruimel is een superheld. Maar alleen in zijn eigen fantasie. In werkelijkheid is de situatie op zijn nieuwe school heel anders. Pestkop Bruut heeft het voortdurend op Max gemunt. 

De grootste ettertjes (7+)

cover ettertjes van de wereld

Tien ondeugende, vieze en grappige verhalen. Over onder andere Pieter de Peuteraar en Winderige Winnie die tuba speelt met haar achterste. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8.

Het renpaard (9+)

cover renpaard

De 10-jarige Charlie Bass koopt per ongeluk een paard op een veiling. Ze wil er een renpaard van maken, maar dat kost heel wat doorzettingsvermogen. Vanaf ca. 9 jaar.

Pony's zijn geweldig (7+)

cover

Lena is met haar moeder verhuisd naar het dorp Wilgenbeek. Daar is een mooie manege. Maar Lena's moeder heeft geen geld voor rijles. Dan ontmoet Lena de eigenares van de manege, Bianca. Vanaf ca. 7 jaar.

Cyberboy (11+)

cyberboy

Zebra Zeno en kameleon Kamiel schilderen samen. Kartonnen prentenboek met eenvoudige kleurentekeningen en transparante vensters om vormen te leren.

Duitsland (8+)

Duistland boekje

Ben en zijn hond Polo maken een rondreis door Duitsland. Ze bezoeken o.a. Berlijn, maken een bootreisje over de Rijn en eten Bratwurst. Met grote foto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar

Taaltips

lezende kinderen

De gemeente heeft een mooie site gemaakt met allerlei leuke en leerzame tips om aan de slag te gaan met taal en lezen. Oefeningetjes, apps, knutsel- en spelideeën, websites, boeken, tv-programma's en meer.

Lid worden?

boetevrij lenen

Wist je dat je tot 19 jaar gratis lid wordt van de OBA? En dat lenen boetevrij is? Met je OBA-pas leen je jeugdboeken, strips, luisterboeken, cd's, dvd's en games. Ook zijn computergebruik en wifi in de bibliotheek gratis.