Leren

Leren

Op deze pagina vind je alles over leren en studeren in de OBA. Bekijk interessante workshops en lezingen in onze agenda, ga meteen aan de slag met de Nederlandse taal of schrijf je in voor een cursus van één van onze partners. Studeren kan natuurlijk altijd in één van de 27 vestigingen van de OBA. En als je wat hulp nodig hebt, bieden we huiswerkbegeleiding en StudyShare.

Onder de naam OBA School biedt de OBA programma’s, producten en diensten aan voor kinderdagverblijven, voorscholen en andere educatieve instellingen. 


  • Nederlands leren

    Wil je beter Nederlands leren spreken? Beter leren lezen en schrijven? Bij het Leef en leerpunt helpen wij daar graag bij.

  • Meer doen met de computer

    Wij je beter leren omgaan met internet of programma’s als Excel? Of met dingen die je moet regelen met de overheid?

  • Rekenen en geld

    Oefen thuis met rekenen, internetbankieren en IBAN. Leer meer over omgaan met geld en belastingaangifte.

Gratis online cursussen

Ben je lid van de OBA? Dan kan je vanaf nu gratis gebruik maken van interessante online cursussen en trainingen.

bekijk het aanbod en meld je meteen aan

Studeren op afspraak

In een aantal vestigingen van de OBA kan je sinds kort weer studeren. Laat ons weten dat je komt door online een studieplek te reserveren.

Hulp bij huiswerk en studeren

Heb je hulp nodig bij het maken van je huiswerk, of heb je behoefte aan een rustige omgeving om te studeren? De OBA biedt verschillende opties om je te helpen.

OBA StudyShare

Wil je je optimaal kunnen focussen tijdens het studeren? Dan is OBA StudyShare iets voor jou. Onder begeleiding van een StudyBob stoom jij jezelf klaar voor dat tentamen of die presentatie.

lees meer over OBA StudyShareEen leven lang leren met partners van de OBA

Ook bij partners van de OBA kan je terecht om een leven lang te leren! Regelmatig worden lessen van onderstaande partners in de OBA gegeven.

Volksuniversiteit Amsterdam

Volksuniversiteit Amsterdam organiseert taalcursussen, o.a. in een aantal OBA vestigingen: OBA Oosterdok, OBA Javaplein en OBA Roelof Hartplein.

Alliance Française

Alliance Française Amsterdam biedt fysiek en online cursussen voor studenten, werkenden en kinderen. De organisatie is gevestigd in OBA Oosterdok. 

Instituto Cervantes

Instituto Cervantes, het officiële Spaanse culturele centrum en een partner van het Huis van alle Talen in de OBA, start vanaf september cursussen Spaans in de OBA-vestigingen.