Leren

Leren

Op deze pagina vind je alles over leren en studeren in de OBA. Bekijk interessante workshops en lezingen in onze agenda, ga meteen aan de slag met de Nederlandse taal of schrijf je in voor een cursus van één van onze partners. Studeren kan natuurlijk altijd in één van de 28 vestigingen van de OBA. En als je wat hulp nodig hebt, bieden we huiswerkbegeleiding en StudyShare.

Onder de naam OBA School biedt de OBA programma’s, producten en diensten aan voor kinderdagverblijven, voorscholen en andere educatieve instellingen. 


  • Nederlands leren

    Wil je beter Nederlands leren spreken? Beter leren lezen en schrijven? Bij het Leef en leerpunt helpen wij daar graag bij.

  • Meer doen met de computer

    Wij je beter leren omgaan met internet of programma’s als Excel? Of met dingen die je moet regelen met de overheid?

  • Rekenen en geld

    Oefen thuis met rekenen, internetbankieren en IBAN. Leer meer over omgaan met geld en belastingaangifte.

Gratis online cursussen

Ben je lid van de OBA? Dan kan je vanaf nu gratis gebruik maken van interessante online cursussen en trainingen.

bekijk het aanbod en meld je meteen aan

Studeren en werken kan weer in de OBA vestigingen zonder vooraf te reserveren

In alle 28 locaties van de OBA in Amsterdam, Diemen en Oudekerk a/d Amstel heb je allerlei faciliteiten om te studeren en te werken. Er is dus altijd een fijne studieplek in de buurt! 

Hulp bij huiswerk en studeren

Heb je hulp nodig bij het maken van je huiswerk, of heb je behoefte aan een rustige omgeving om te studeren? De OBA biedt verschillende opties om je te helpen.

OBA StudyShare

Wil je je optimaal kunnen focussen tijdens het studeren? Dan is OBA StudyShare iets voor jou. Onder begeleiding van een StudyBob stoom jij jezelf klaar voor dat tentamen of die presentatie.

lees meer over OBA StudyShareEen leven lang leren met partners van de OBA

Ook bij partners van de OBA kan je terecht om een leven lang te leren! Regelmatig worden lessen van onderstaande partners in de OBA gegeven.

Honderden online en offlinecursussen in 2022 bij Volksuniversiteit Amsterdam

Vanaf 19 september starten we weer met een overvloedig aanbod cursussen, lezingen en workshops. Kom samen iets nieuws leren in een van onze ruime lokalen of kies voor een online cursus met 20% korting.Kies uit taalcursussen in 26 talen, verdiep je in filosofie, kunst, geschiedenis of jezelf... Geef je op en doe mee! 

Alliance Française

Alliance Française Amsterdam biedt fysiek en online cursussen voor studenten, werkenden en kinderen. De organisatie is gevestigd in OBA Oosterdok. 

Instituto Cervantes

Instituto Cervantes, het officiële Spaanse culturele centrum en een partner van het Huis van alle Talen in de OBA, start vanaf september cursussen Spaans in de OBA-vestigingen.

Je kunt meer dan je diploma zegt

In de regio Amsterdam is veel werk. Bijvoorbeeld in de bouw, het onderwijs, de zorg en de techniek. Als er niet alleen naar diploma’s wordt gekeken maar ook naar skills, is de kans dat mensen werk vinden en houden veel groter. OBA-partner House of Skills heeft samen met partners verschillende skillsinstrumenten ontwikkeld waarmee werkenden en werkzoekenden online ontdekken welk werk bij hun skills past. Ook kunnen organisaties hiermee werknemers vinden met de juiste skills voor hun vacatures. Benieuwd?

ga naar de website van House of Skills