Leren

Leren

Op deze pagina vind je alles over leren en studeren in de OBA. Bekijk interessante workshops en lezingen in onze agenda, ga meteen aan de slag met de Nederlandse taal of schrijf je in voor een cursus van één van onze partners. Studeren kan natuurlijk altijd in één van de 29 vestigingen van de OBA. 

Onder de naam OBA School biedt de OBA programma’s, producten en diensten aan voor kinderdagverblijven, voorscholen en andere educatieve instellingen. 

Gratis online cursussen

Ben je lid van de OBA? Dan kun je gratis gebruik maken van interessante online cursussen en trainingen.

bekijk het aanbod en meld je meteen aan

Studeren en werken in de OBA-vestigingen

In alle 29 locaties van de OBA in Amsterdam, Diemen en Oudekerk a/d Amstel heb je allerlei faciliteiten om te studeren en te werken. Er is dus altijd een fijne studieplek in de buurt! 

Hulp bij huiswerk en studeren

Heb je hulp nodig bij het maken van je huiswerk, of heb je behoefte aan een rustige omgeving om te studeren? De OBA biedt verschillende opties om je te helpen.

lees meer over hulp bij huiswerk en studeren

Een leven lang leren met partners van de OBA

Ook bij partners van de OBA kan je terecht om een leven lang te leren! Regelmatig worden lessen van onderstaande partners in de OBA gegeven.

Honderden online en offlinecursussen in 2023 bij Volksuniversiteit Amsterdam

Volksuniversiteit biedt een overvloedig aanbod cursussen, lezingen en workshops. Kom samen iets nieuws leren in een van onze ruime lokalen of kies voor een online cursus met 20% korting. Kies uit taalcursussen in 26 talen, verdiep je in filosofie, kunst, geschiedenis of jezelf... Geef je op en doe mee!

ga naar volksuniversiteitamsterdam.nl

Alliance Française

Alliance Française Amsterdam biedt fysiek en online cursussen voor studenten, werkenden en kinderen. De organisatie is gevestigd in OBA Oosterdok. 

bekijk het cursusaanbod van Alliance Française

Instituto Cervantes

Instituto Cervantes, het officiële Spaanse culturele centrum en een partner van het Huis van alle Talen in de OBA, start vanaf september cursussen Spaans in de OBA-vestigingen.

bekijk het cursusaanbod van Cervantes

Je kunt meer dan je diploma zegt

In de regio Amsterdam is veel werk te vinden. Bijvoorbeeld in de bouw, het onderwijs, de zorg en de techniek. Als er niet alleen naar diploma’s wordt gekeken maar ook naar skills, is de kans dat mensen werk vinden en houden veel groter. OBA-partner House of Skills heeft samen met partners verschillende skillsinstrumenten ontwikkeld waarmee werkenden en werkzoekenden online ontdekken welk werk bij hun skills past. Ook kunnen organisaties hiermee werknemers vinden met de juiste skills voor hun vacatures. Benieuwd?

ga naar de website van House of Skills