Hulp bij huiswerk en studeren

Hulp bij huiswerk en studeren

Op deze pagina vind je de agenda voor gratis huiswerkbegeleiding, een overzicht van onze beste studieplekken, bronnen voor werkstukken en presentaties én de link naar onze online databanken. 


Agenda

bekijk alle hulp bij huiswerk en studeren in de agenda


Studeren of werken in de OBA?

Studeren en werken kan in de OBA-vestigingen zonder vooraf te reserveren. In alle 28 locaties van de OBA in Amsterdam, Diemen, Oudekerk a/d Amstel en Weesp heb je allerlei faciliteiten om te studeren en (samen) te werken. Er is dus altijd een fijne studieplek in de buurt! 

 

Studiezalen

OBA Osdorp 

Studeren en tegelijkertijd de wereld en jezelf ontdekken? De inspirerende locatie van stichting Studiezalen in OBA Osdorp is er speciaal voor mbo 4-, hbo- en wo-studenten. Naast studeermomenten organiseren we ook leuke studieavonden met lekker eten en inspirerende workshops.

meld je aan bij Stichting Studiezalen

Diversity Talks

lees meer over Diversity Talks en StudieHub

OBA Staatsliedenbuurt en OBA Javaplein 

Doe mee met het gratis onderwijsprogramma StudieHub van Diversity Talks. Je wordt begeleid bij het maken van huiswerk of je krijgt hulp bij de voorbereiding op een toets. Ook kun je vragen stellen over de middelbare school of een vervolgopleiding. De begeleiding is gericht op scholieren in het voortgezet onderwijs. 

lees meer over Diversity Talks en StudieHub

Combiwel

lees meer over Combiwel

OBA CC Amstel 

Heb je wat extra hulp nodig op school? Dan is er schoolondersteuning van Combiwel. Deze Amsterdamse organisatie organiseert veel schoolactiviteiten en biedt in samenwerking met de OBA schoolbegeleiding aan. Speciaal voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs.

lees meer over Combiwel

VoorUit

OBA Banne en OBA Molenwijk

VoorUit biedt wekelijks huiswerkbegeleiding aan in OBA Banne en OBA Molenwijk. Speciaal voor kinderen die wat extra hulp nodig hebben bij het maken van huiswerk. De ondersteuning in OBA Banne richt zich op kinderen in het basisonderwijs. In OBA Molenwijk ligt de focus op het basis- en voortgezet onderwijs. Of het nu gaat om rekensommen uitleggen, het schrijven van een werkstuk of het oefenen voor een toets: de studenten zijn er om de kinderen te enthousiasmeren en ondersteunen waar nodig.

Tijdens deze activiteit zal een tweetal studenten c.a. 10 kinderen begeleiden. Let op: de activitieit heeft een vrije inloop maar vol is vol. 

klik hier voor meer info over VoorUit Banne Zuid

klik hier voor meer info over VoorUit Molenwijk

Leren in de OBA

 

Studeren en werken kan in de OBA-vestigingen zonder vooraf te reserveren. In alle 28 locaties van de OBA in Amsterdam, Diemen, Oudekerk a/d Amstel en Weesp heb je allerlei faciliteiten om te studeren en te werken. Er is dus altijd een fijne studieplek in de buurt! 

Werkstuk of presentatie

Zoek je een origineel onderwerp voor je werkstuk of presentatie, wil je je verdiepen in de samenleving of mis je nog informatie voor je werkstuk? De Jeugdbibliotheek helpt je op weg!

 

Informatie via de Jeugdbibliotheek

Theorie leren

Op Theorie.nl kun je je theorie-examen voor auto, bromfiets en motor oefenen op een makkelijke en overzichtelijke manier. De examens zijn actueel en conform de CBR-wijze.

 

Gratis oefenen voor je theorie

Geschiedenis huiswerk?

Bekijk ruim 130 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Bijvoorbeeld een krant uit je geboortejaar of een artikel uit de 17e eeuw, of een verslag van eerste maanlanding. Je kunt alle digitaliseerde teksten gratis, woord voor woord doorzoeken.

Zoek op Delpher

Duik in onze online databanken

In de OBA maak je gratis gebruik van uiteenlopende digitale bronnen. Ook als je geen lid bent. Ben je wel lid? Dan kan je vaak thuis ook de digitale bronnen raadplegen.

naar de online databanken