Hulp bij huiswerk en studeren

Hulp bij huiswerk en studeren

Op deze pagina vind je de agenda voor gratis huiswerkbegeleiding, de beste studieplekken, bronnen voor werkstukken en spreekbeurten én de link naar onze online databanken. 


Agenda

bekijk alle hulp bij huiswerk en studeren in de agenda

Studiezalen

OBA Osdorp 

Studeren en tegelijkertijd de wereld en jezelf ontdekken? De inspirerende locatie van stichting Studiezalen in OBA Osdorp is er speciaal voor mbo 4-, hbo- en wo-studenten. Naast studeermomenten organiseren we ook leuke studieavonden met lekker eten en inspirerende workshops.

meld je aan bij Stichting Studiezalen

Diversity Talks

lees meer over Diversity Talks en StudieHub

OBA Staatsliedenbuurt en OBA Javaplein 

Doe mee met het gratis onderwijsprogramma StudieHub van Diversity Talks. Je wordt begeleid bij het maken van huiswerk of je krijgt hulp bij de voorbereiding op een toets. Ook kun je vragen stellen over de middelbare school of een vervolgopleiding. De begeleiding is gericht op scholieren in het voortgezet onderwijs. 

lees meer over Diversity Talks en StudieHub

Combiwel

lees meer over Combiwel

OBA CC Amstel 

Heb je wat extra hulp nodig op school? Dan is er schoolondersteuning van Combiwel. Deze Amsterdamse organisatie organiseert veel schoolactiviteiten en biedt in samenwerking met de OBA schoolbegeleiding aan. Speciaal voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs.

lees meer over Combiwel

VoorUit

OBA Banne 

VoorUit Banne Zuid biedt wekelijks huiswerkbegeleiding aan in OBA Banne. VoorUit organiseert vele activiteiten voor jong en oud en biedt, in samenwerking met de OBA, graag ondersteuning aan de jonge kinderen die wat extra hulp nodig hebben bij het maken van huiswerk. De ondersteuning in OBA Banne richt zich op kinderen in het basisonderwijs. Of het nu gaat om rekensommen uitleggen, het schrijven van een werkstuk of het oefenen voor een toets: de studenten zijn er om de kinderen te enthousiasmeren en ondersteunen waar nodig. 

Tijdens deze activiteit zal een tweetal studenten c.a. 10 kinderen begeleiden. Let op: de activiteit heeft een vrije inloop maar vol is vol. 

klik hier voor meer info over VoorUit Banne Zuid

Leren in de OBA

 

Studeren en werken kan in de OBA-vestigingen zonder vooraf te reserveren. In alle 28 locaties van de OBA in Amsterdam, Diemen, Oudekerk a/d Amstel en Weesp heb je allerlei faciliteiten om te studeren en te werken. Er is dus altijd een fijne studieplek in de buurt! 

Werkstuk of spreekbeurt

jeudbibliotheek voor hulp met spreekbeurt of werkstuk

Zoek je een origineel onderwerp voor je spreekbeurt, wil je je verdiepen in de samenleving of mis je nog informatie voor je werkstuk? De Jeugdbibliotheek helpt je op weg!

bekijk werkstuk & spreekbeurt in de Jeugdbibliotheek

Geschiedenishuiswerk?

delpher databank

Bekijk ruim 120 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Bijvoorbeeld een krant uit je geboortejaar of een artikel uit de 17e(!) eeuw.

ga naar Delpher

Theorie leren

theorie leren bij de oba

Op Theorie.nl kun je je theorie-examen voor auto, bromfiets en motor oefenen op een makkelijke en overzichtelijke manier. De examens zijn actueel en conform de CBR-wijze.

lees meer over je theorie leren

Duik in onze online databanken

Oefenen voor je autotheorie, op zoek naar een uittreksel of beter leren rekenen of spellen? Met de online databanken van de OBA kom je makkelijk verder!

naar de online databanken