De OBA is alleen open op afspraak voor de OBA Bestelservice en activiteiten. Binnen lopen zonder afspraak kan nog niet door de coronamaatregelen van de overheid. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Computer

Computer

Oefen thuis of in de OBA met de computer, tablet of smartphone.


Kom oefenen in de OBA

EHBO

ehbo

Meld je aan voor EHBO: Eerste Hulp Bij Online! Krijg gratis 1-op-1 hulp bij al je computervragen. Ontdek bijvoorbeeld de mogelijkheden van het internet om contact te houden met familie en vrienden op afstand of leer online boodschappen te doen. 

IDO

ido

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Je kunt terecht op het (telefonische) spreekuur. Je hoeft geen lid te zijn.


Zelf online oefenen

Algemeen

Wil je oefenen met sociale media (Facebook, Skype, WhatsApp), het internet, de tablet of je computer? Maak gebruik van het programma Klik & Tik!
ga naar Klik & Tik op oefenen.nl

 

Werken met de computer

Wil je meer leren over Word of Excel? Heb je het nodig voor werk of voor thuis? Je krijgt meer uitleg over deze programma's op werk-portal.nl.
ga naar werk-portal.nl

Digitale Overheid

Steffie vertelt je alles over het aanvragen en gebruiken van je DigiD.
ga naar Steffie

Bij Digisterker vind je uitleg en oefeningen over het aanvragen en gebruiken van je DigiD.
ga naar Digisterker