Gratis hulp en advies bij je belastingaangifte

Belastingaangifte moeilijk? Samen hebben we het zo gedaan!

In maart en april organiseren de OBA en Hogeschool van Amsterdam samen weer de Belastingdagen. Tijdens deze dagen, kun je hulp krijgen bij aangifte doen van de inkomstenbelasting. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek en de hulp is gratis. Ook is er gratis thee en koffie voor alle deelnemers.

Lees de informatie hieronder goed. Soms kunnen we je namelijk niet helpen. Heb je alles gelezen en wil je je aanmelden? Klik dan op de knop hieronder.


Wat moet ik meenemen om aangifte te kunnen doen?

Bekijk hier de checklist voor je aangifte inkomstenbelasting

Om aangifte te kunnen doen, is het belangrijk dat je alles meeneemt wat we nodig hebben. Als je op de link hieronder klikt, dan vind je daar een lijst met dingen waar je aan moet denken. 

Hulp inkomstenbelasting ZZP’ers

Meld je aan voor de Belastingdagen voor ZZP'ers

Als je ondernemer bent en je bruto-inkomen lager is dan 36.500 euro, dan kan je terecht op de speciale dag voor ZZP’ers. Deze zijn op donderdag 17 maart en dinsdag 19 april in OBA Oosterdok. Je kan dan met al je vragen over de aangifte inkomstenbelasting terecht. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, vol is vol. ZZP-belastingdagen zijn volgeboekt.

Hulp nodig bij het aanvragen een DigiD?

Hulp nodig met DigiD? Meld je aan voor IDO

Zonder je DigiD kun je geen belastingaangifte doen. Controleer daarom op tijd of je DigiD en wachtwoord werken. Heb je nog geen DigiD of ben je deze kwijt? Vraag die dan meteen aan. Je ontvangt binnen een week een brief met gegevens thuis. Let op: de DigiD moet eerst nog geactiveerd worden. Vraag hem dus op tijd aan! 

Wanneer kunnen wij je niet helpen?

In sommige gevallen kunnen wij je niet helpen met je belastingaangift. Klik hier om te lezen wanneer dit is. Lees het a.u.b. voor het aanmelden goed door.

Lees meer