Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Belasting

Gratis hulp en advies bij je belastingaangifte

Wil je gratis hulp bij je belastingaangifte? Kom tussen 25 maart t/m 22 april naar de Belastingdagen in de OBA. Studenten van de HvA bieden 1-op-1 hulp aan bij het invullen van je belastingaangifte. Dit kan via videobellen of in een van onze vestigingen. 


Wat heb je nodig voor je belastingaangifte?

Bekijk hier de checklist voor je aangifte inkomstenbelasting

Om je aangifte in te vullen heb je bepaalde gegevens nodig. We hebben een checklist gemaakt voor wat je allemaal mee moet nemen naar de Belastingdag. Zonder deze gegevens kan je aangifte niet ingevuld worden. Je hebt ook een DigiD met een wachtwoord nodig. 

Ook hulp en advies bij belasting voor ZZP'ers

Meld je aan voor de Belastingdagen voor ZZP'ers

Bij de gewone Belastingdagen kun je als ZZP'er niet terecht, maar niet getreurd: op 20 april wordt in OBA Oosterdok een speciale Belastingdag georganiseerd voor ZZP’ers. Je kan dan met al je vragen over de belastingaangifte terecht. Natuurlijk kan dit ook digitaal. 

Belangrijk: vergeet je DigiD niet!

Hulp nodig met DigiD? Meld je aan voor IDO

Zonder je DigiD kun je geen belastingaangifte doen. Controleer daarom op tijd of je DigiD en wachtwoord werken. Heb je nog geen DigiD of ben je deze kwijt? Vraag die dan meteen aan. Je ontvangt binnen een week een brief met gegevens thuis. Let op: de DigiD moet eerst nog geactiveerd worden. Vraag hem dus op tijd aan!