Educatie en Leren

Educatie en Leren

Op deze pagina vind je alles over leren en studeren in de OBA en ons aanbod voor OBA School. Bekijk interessante workshops en lezingen in onze agenda, ga meteen aan de slag met de Nederlandse taal of schrijf je in voor een cursus van één van onze partners. Studeren kan natuurlijk altijd in één van de 29 vestigingen van de OBA.

De OBA biedt speciale programma’s, collecties en cursussen voor professionals aan onder de naam OBA School. We richten ons hierbij op leesbevordering, digitale geletterdheid en maakonderwijs. Een lidmaatschap is niet nodig. In de webshops vind je een ruim aanbod, speciaal voor onderwijsinstellingen.

Wil je meer weten over een product of programma van de OBA? Of heb je een andere vraag? bekijk de FAQ of neem contact op via school@oba.nl 

OBA School

vve

aanbod vve OBA School

Met de peuters naar de OBA? Boeken om voor te lezen in de groep? Inspiratie voor pedagogisch medewerkers? De OBA biedt programma’s, producten en diensten voor kinderdagverblijven, voorscholen en andere educatieve instellingen. 

naar het aanbod voor vve

primair onderwijs

aanbod po OBA School

Met de groep naar de OBA, programma’s in de Maakplaats of boeken voor in de klas of schoolbibliotheek? De OBA biedt speciale programma’s, producten en diensten die aansluiten op het primair onderwijs. 
 

naar het aanbod voor po

voortgezet onderwijs

aanbod vo OBA School

In de webshop vind je een ruim aanbod aan programma’s op het gebied van leesplezier en -bevordering, taal-ontwikkeling en digitale geletterdheid voor het voortgezet onderwijs.
 

naar het aanbod voor vo

middelbaar beroepsonderwijs

aanbod mbo OBA School

In de webshop vind je een ruim aanbod aan programma’s en collecties en advies voor het voortgezet onderwijs. Sommige programma’s hebben een beperkte capaciteit, daarom adviseren wij ruim van tevoren te bestellen. 

naar het aanbod voor mbo

nieuwsbrief onderwijs

Ontvang 5 keer per jaar OBA-nieuws voor leerkrachten in het Primair Onderwijs. Met nieuwe educatieve producten, tips voor leerkrachten en bijscholingsmogelijkheden. 
meld je hier aan

Ontvang 4 keer per jaar OBA-nieuws voor docenten in het Voortgezet Onderwijs. Met nieuwe educatieve producten en handige tips zoals voor Lezen voor de lijst en bijscholingsmogelijkheden. 
meld je hier aan

Ontvang 4 keer per jaar OBA-nieuws voor professionals in kinderdagverblijven en voorscholen. Met nieuwe educatieve producten en handige tips zoals BoekStart en bijscholingsmogelijkheden. 
meld je hier aan

Cursussen en leren

Gratis online cursussen

Ben je lid van de OBA? Dan kun je gratis gebruik maken van interessante online cursussen en trainingen.

bekijk het aanbod

Studeren en werken in de OBA-vestigingen

In alle 29 locaties van de OBA in Amsterdam, Diemen en Oudekerk a/d Amstel heb je allerlei faciliteiten om te studeren en te werken. Er is dus altijd een fijne studieplek in de buurt! 

bekijk onze locaties

Hulp bij huiswerk en studeren

Heb je hulp nodig bij het maken van je huiswerk, of heb je behoefte aan een rustige omgeving om te studeren? De OBA biedt verschillende opties om je te helpen.

lees meer over hulp bij huiswerk en studeren

Honderden online en offlinecursussen in 2024 bij Volksuniversiteit Amsterdam

Volksuniversiteit Amsterdam biedt een overvloedig aanbod cursussen, lezingen en workshops. Kom samen iets nieuws leren in een van onze ruime lokalen of kies voor een online cursus met 20% korting. Kies uit taalcursussen in 26 talen, verdiep je in filosofie, kunst, geschiedenis of jezelf... Geef je op en doe mee!

ga naar de website van de Volksuniversiteit