Primair onderwijs

Welkom bij OBA School!

OBA School biedt programma’s in de OBA-vestigingen én op school op het gebied van leesbevordering en leesmotivatie, digitale vaardigheden. Voor de leerlingen, professionals en ouders. Via de webshop kun je de programma’s, workshops, trainingen en collecties bestellen. Vanaf 1 juni is het volledige aanbod bijgewerkt en kan je al onze programma’s weer bestellen. Wil je meer informatie of advies bij het maken van een keuze? Neem contact op via school@oba.nl.

Webshop

ga naar de webshop van OBA School

In de webshop vind je een ruim aanbod aan programma’s en collecties en advies voor professionals. Sommige programma’s hebben een beperkte capaciteit, daarom adviseren wij ruim van tevoren te bestellen. 

OBA op School

ga naar OBA op School

Om meer structureel de school te ondersteunen bij het vergroten van de leesmotivatie, en zo te werken aan meer leesplezier, begrijpend lezen en woordenschatuitbreiding, biedt OBA School de aanpak OBA op School.

Maakplaats 021 op school

bekijk het aanbod van Maakplaats 021

Maakonderwijs geeft leerlingen digitale vaardigheden mee waarmee ze vorm kunnen geven aan hun toekomst. Om bij jou op school met maakonderwijs aan de slag te gaan, heeft Maakplaats 021 een aanbod speciaal samengesteld. 

HackShield in de OBA

Samen met hoofdpersoon Lux en de Cyber Agents van HackShield leren jonge spelers hoe je desinformatie herkent en omgaat met nepnieuws. Zo leren kinderen spelenderwijs digitaal weerbaar worden. Dit programma wordt via OBA School aangeboden aan PO scholen in Amsterdam.

Wil je thuis aan de slag met HackShield? Dat kan via de app! Leer als een echte Cyber Agent alles over hackers en veilig internetten. Speel de game en bescherm je familie, vrienden en jezelf tegen online boeven.

Leestips van Matilda

download de leestips van Matilda

'Matilda presenteert’ geeft informatie over de nieuwste boeken en andere media voor kinderen, hun ouders en in de klas. Elk seizoen verschijnt er een nieuwe lijst. 

OBA Junior

ga naar obajunior.nl

Zoek op OBAjunior.nl eenvoudig in onze collectie kinderboeken. Of laat kinderen van 6 tot 12 jaar zelf zoeken naar een kinderboek of informatie voor een spreekbeurt.  

Onderzoek en publicaties

ga naar de website van Leesmonitor

Op de website van Leesmonitor vind je interessante onderzoeken over het leesgedrag, leesbevordering en leesplezier. Beeld: Jørgen Koopmanschap

Vragen?

Wil je meer weten over een product of programma  van de OBA? Of heb je een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen, neem contact op via school@oba.nl of bel 020-5230990.