De OBA is alleen open op afspraak voor de OBA Bestelservice en activiteiten. Binnen lopen zonder afspraak kan nog niet door de coronamaatregelen van de overheid. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Primair onderwijs

Welkom bij OBA School!

Met de groep naar de OBA, programma’s in de Maakplaats of boeken voor in de klas of schoolbibliotheek? De OBA biedt alle programma’s, producten en diensten voor educatieve instellingen aan onder de naam OBA School. Een lidmaatschap is niet nodig, we vragen je wel om eenmalig een intentieverklaring te tekenen.

Let op: tot nader bericht nemen we geen nieuwe aanvragen van groepsprogramma's in behandeling. Collectie-aanvragen zijn uiteraard wel mogelijk. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom COVID-19 maken we de mogelijkheid tot bestellen weer beschikbaar. Hierover zullen we de scholen informeren. 

Webshop

ga naar de webshop van OBA School

In de webshop vind je een ruim aanbod aan programma’s en collecties en advies voor professionals. Sommige programma’s hebben een beperkte capaciteit, daarom adviseren wij ruim van tevoren te bestellen. 

Maakplaats 021 op school

bekijk het aanbod van Maakplaats 021

Maakonderwijs geeft leerlingen digitale vaardigheden mee waarmee ze vorm kunnen geven aan hun toekomst. Om bij jou op school met maakonderwijs aan de slag te gaan, heeft Maakplaats 021 een aanbod speciaal samengesteld. 

OBA School nieuwsbrief

Meld je aan voor de OBA School nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 3 keer per jaar OBA-nieuws voor leerkrachten. Met nieuwe educatieve producten, tips voor leerkrachten (bijv. voor de Kinderboekenweek) en bijscholingsmogelijkheden. 

Onderzoek en publicaties

lees meer op de website van Leesmonitor

Op de website van Leesmonitor vind je interessante onderzoeken over het leesgedrag, leesbevordering en leesplezier.

Leestips van Matilda

download de leestips van matilda

‘Matilda presenteert’ geeft informatie over de nieuwste boeken en andere media voor kinderen en hun ouders. Elk seizoen verschijnt er een nieuwe lijst. 

OBA Junior

ga naar obajunior.nl

Zoek op OBAjunior.nl eenvoudig in onze collectie kinderboeken. Of laat kinderen van 6 tot 12 jaar zelf zoeken naar een kinderboek of informatie voor een spreekbeurt.  

Ontdek OBA School

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het aanbod voor scholen? Bekijk de veelgestelde vragen via de link hieronder of neem contact op via school@oba.nl

Contact

Wil je meer weten over een product of programma  van de OBA? Of heb je een andere vraag? Neem contact op via school@oba.nl of bel 020-5230990.