Primair onderwijs

Welkom bij OBA School!

OBA School biedt programma’s in de OBA-vestigingen én op school op het gebied van leesbevordering en leesmotivatie, digitale vaardigheden. Voor de leerlingen, professionals en ouders. Via de webshop kun je de programma’s, workshops, trainingen en collecties bestellen. Wil je meer informatie of advies bij het maken van een keuze? Neem contact op via school@oba.nl.

Download hier de folder met ons PO aanbod voor scholen.

Webshop PO

ga naar de webshop van OBA School

In de webshop vind je een ruim aanbod aan programma’s en collecties en advies voor professionals. Sommige programma’s hebben een beperkte capaciteit, daarom adviseren wij ruim van tevoren te bestellen. 

ga naar de webshop van OBA School

OBA op School

ga naar OBA op School

Om meer structureel de school te ondersteunen bij het vergroten van de leesmotivatie, en zo te werken aan meer leesplezier, begrijpend lezen en woordenschatuitbreiding, biedt OBA School de aanpak OBA op School.

ga naar OBA op School

Maakplaats 021 op school

bekijk het aanbod van Maakplaats 021

Maakonderwijs geeft leerlingen digitale vaardigheden mee waarmee ze vorm kunnen geven aan hun toekomst. Om bij jou op school met maakonderwijs aan de slag te gaan, heeft Maakplaats 021 een aanbod speciaal samengesteld. 

bekijk het aanbod van Maakplaats 021

HackShield in de OBA

Hackshield

Samen met hoofdpersoon Lux en de Cyber Agents van HackShield leren jonge spelers hoe je desinformatie herkent en omgaat met nepnieuws. Zo leren kinderen spelenderwijs digitaal weerbaar worden. Dit programma wordt via OBA School aangeboden aan PO scholen in Amsterdam.

Wil je thuis aan de slag met HackShield? Dat kan via de app! Leer als een echte Cyber Agent alles over hackers en veilig internetten. Speel de game en bescherm je familie, vrienden en jezelf tegen online boeven.

ga naar de app

Leestips van Mathilda

download de leestips van Mathilda

'Matilda presenteert’ geeft informatie over de nieuwste boeken en andere media voor kinderen, hun ouders en in de klas. Elk seizoen verschijnt er een nieuwe lijst. 

download de leestips van Matilda voor kind en ouder

bekijk de leestips van Matilda voor op school

Gratis OBA Kennispas

OBA Kennispas

Ben je medewerker in het basisonderwijs? Dan kun je een gratis OBA Kennispas aanvragen. Je krijgt dan een OBA Altijd & Overal lidmaatschap. Met deze pas kun je onbeperkt en boetevrij materialen lenen

lees meer over de OBA Kennispas

OBA School nieuwsbrief

Schrijf je in voor de OBA School nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 3 keer per jaar OBA-nieuws voor leerkrachten. Met nieuwe educatieve producten, tips voor leerkrachten (bijv. voor de Kinderboekenweek) en bijscholingsmogelijkheden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De Waanzinnige Podcast

lees verder over OBA junior

De Waanzinnige Podcast is een podcast voor én door kinderen van 6 t/m 12 jaar over hun lievelingsboeken. In 10 minuten vertelt een kind aanstekelijk over een lievelingsboek. Ook wordt er een stukje voorgelezen. Na het luisteren zijn de jonge luisteraars zo meegesleept in het verhaal, dat één op de drie kinderen het boek wil gaan lezen.

naar de podcast

Onderzoek en publicaties

ga naar de website van Leesmonitor

Op de website van Leesmonitor vind je interessante onderzoeken over het leesgedrag, leesbevordering en leesplezier. Beeld: Jørgen Koopmanschap

ga naar de website van Leesmonitor

Vragen?

Wil je meer weten over een product of programma  van de OBA? Of heb je een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen, neem contact op via school@oba.nl