Primair onderwijs

Welkom bij OBA School!

OBA School biedt programma’s in de OBA-vestigingen én op school op het gebied van leesbevordering en leesmotivatie, digitale vaardigheden. Voor de leerlingen, professionals en ouders. Via de webshop kun je de programma’s, workshops, trainingen en collecties  bestellen. Wil je meer informatie of advies bij het maken van een keuze? Neem contact op via school@oba.nl.

Webshop

ga naar de webshop van OBA School

In de webshop vind je een ruim aanbod aan programma’s en collecties en advies voor professionals. Sommige programma’s hebben een beperkte capaciteit, daarom adviseren wij ruim van tevoren te bestellen. 

OBA op School

ga naar OBA op School

Om meer structureel de school te ondersteunen bij het vergroten van de leesmotivatie, en zo te werken aan meer leesplezier, begrijpend lezen en woordenschatuitbreiding, biedt OBA School de aanpak OBA op School.

Maakplaats 021 op school

bekijk het aanbod van Maakplaats 021

Maakonderwijs geeft leerlingen digitale vaardigheden mee waarmee ze vorm kunnen geven aan hun toekomst. Om bij jou op school met maakonderwijs aan de slag te gaan, heeft Maakplaats 021 een aanbod speciaal samengesteld. 

KinderKunstBiënnale

lees meer en meld je klas aan voor de KinderKunstBiennale

In september/oktober is in OBA Oosterdok een bijzondere tentoonstelling:  de KinderKunstBiënnale, een initiatief van Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op School. De kunst,  gemaakt door kinderen, toont het belang van kunst in het onderwijs en laat zien wat cultuureducatie doet. 

Kinderboekenweek 2021

bekijk het aanbod voor de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek 2021 staat in het teken van Worden wat je wil. Boeken over beroepen staan centraal. Met een prachtige voorstelling, een boekpromotieprogramma, lesmateriaal en workshops!

Leestips van Matilda

download de leestips van Matilda

'Matilda presenteert’ geeft informatie over de nieuwste boeken en andere media voor kinderen, hun ouders en in de klas. Elk seizoen verschijnt er een nieuwe lijst. 

OBA Junior

ga naar obajunior.nl

Zoek op OBAjunior.nl eenvoudig in onze collectie kinderboeken. Of laat kinderen van 6 tot 12 jaar zelf zoeken naar een kinderboek of informatie voor een spreekbeurt.  

Onderzoek en publicaties

ga naar de website van Leesmonitor

Op de website van Leesmonitor vind je interessante onderzoeken over het leesgedrag, leesbevordering en leesplezier. Beeld: Jørgen Koopmanschap

Vragen?

Wil je meer weten over een product of programma  van de OBA? Of heb je een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen, neem contact op via school@oba.nl of bel 020-5230990.