Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

De OBA is de beste studieplek van Amsterdam

Studieplekken, stilteruimtes en ruimtes om te overleggen: in OBA Oosterdok is er heel veel plek om te studeren. Op bijna elke verdieping vind je werkplekken, zitjes en rustige hoekjes. De 5e etage is helemaal ingericht om te studeren. Hier heb je veel plekken waar je met meerdere mensen kunt overleggen maar bijvoorbeeld ook half afgesloten ruimtes om ongestoord te werken. Dit kan ook in speciale cabines die je vindt op de begane grond.

In de andere vestigingen van de OBA heb je ook de mogelijkheid om te werken of studeren. Kijk hier voor een overzicht van alle locaties in Amsterdam, Diemen en Ouderkerk a/d Amstel.

De beste studieplek omdat...

OBA Oosterdok is door Het Parool tot beste studieplek van Amsterdam uitgeroepen. Dat is dankzij de vele plekken om alleen of samen te studeren, de goede faciliteiten en restaurant Babel op de bovenste etage.

Op 27 locaties in de stad

Op de andere 26 locaties van de OBA in Amsterdam, Diemen en Oudekerk a/d Amstel heb je ook allerlei faciliteiten om te studeren en te werken. Er is dus altijd een fijne studieplek in de buurt!

De 6 beste studieplekken van Amsterdam

Wist je dat er in de OBA nog veel meer mooie studeerplekken zijn dan de grote witte tafels? Hier trek jij je heerlijk terug en ben je toch niet ver van de bewoonde wereld.

Gratis toegang en heel goedkoop lenen

De OBA is voor iedereen toegankelijk: ook als je geen lid bent van de OBA mag je er de hele dag studeren. Er is gratis wifi voor iedereen en er zijn pc’s waar je gebruik van kunt maken. 

Op zoek naar vakliteratuur, informatieboeken of een mooie roman en een lekker kookboek? Als lid heb je toegang tot ruim 1,2 miljoen boeken, 20.000 e-books, 1200 kranten en tijdschriften en heel veel films en muziek. Wil je snellere wifi, boeken meenemen naar huis of een film lenen? Dan is er een speciaal lidmaatschap voor jou. Studenten van 19 tot 25 jaar lenen voor 25 euro per jaar. Bekijk hier alle lidmaatschappen.

Printen en kopiëren

Wil je iets printen of kopiëren bij één van de vestigingen van de OBA? Dat kan natuurlijk. Zet tegoed op je OBA-pas of koop een voucher om te printen en gebruik te maken van de pc. Meer weten? 

OBA StudyShare: studeren zonder afleiding

Zoek je nog meer focus en wil je een echt productieve studiedag? Vlak voor de tentamens is er OBA StudyShare: de ultieme manier om je hoofd bij het studeren te houden. Afleiding krijgt geen kans. Je studeert samen met anderen in een lokaal in OBA Oosterdok. Voorin zit de Studybob van de OBA die streng toezicht houdt. Je kunt zelfs je telefoon in bewaring geven. 

Hoe werkt het? Een blok duurt 3 uur en bestaat uit 3 x 45 minuten studeren met daartussen verplicht 15 minuten pauze. Hierdoor kom je al snel terecht in een bijna verslavend studieritme. Iedere pauze wordt ingeluid met een bel. Na 1 blok is er een uur pauze. Je kunt per dag maximaal 2 blokken doen: in de ochtend van 10.15 uur tot 13.00 uur, in de middag van 13.45 tot 16.30 uur. 

Deelname is gratis. Kijk hier voor actuele data en om een gratis ticket te reserveren. 

Heb je een vraag over studeren in de OBA, werkplekken, wifi of printen? Stel ze aan de afdeling klantenservice. Kijk hier voor alle contactgegevens.