Maakplaats

Maakplaats 021

Iedereen is een maker

Maakplaats 021 is een netwerk van makerspaces in verschillende vestigingen van de OBA waar kinderen uit de buurt hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen. Ben jij een uitvinder, robotbouwer, ontwerper óf wil je dat misschien worden? Zou je alles willen leren over 3D-printen, lasersnijden of coderen met een Micro:bit? In onze maakplaatsen kan het allemaal!

Vragen? Mail naar: maakplaats@oba.nl

Agenda

In onze maakplaatsen – op 10 verschillende OBA-locaties in de stad – kunnen kinderen vanaf 8 jaar ‘s middags workshops volgen. Benieuwd naar de activiteiten bij jou in de buurt? Klik op één van de locaties voor meer informatie of bekijk het totaaloverzicht in de OBA-agenda.

naar de agenda

Aanbod voor scholen

De wereld verandert rap. Hoe zorg je ervoor dat kinderen en jongeren leren om die met moed, creativiteit en vertrouwen tegemoet gaan? Maakonderwijs maakt nieuwsgierig en biedt ruimte voor verwondering. Kinderen mogen ontdekken en onderzoeken, en leren hun omgeving kritisch te bekijken en te bevragen. Maar daar blijft het niet bij: ze krijgen een hele set tools om hun ideeën tot leven te laten komen. Want door iets te maken, leer je hoe dingen werken. Én leer je de wereld om je heen te doorgronden en te begrijpen. 

Om bij jou op school met maakonderwijs aan de slag te gaan, heeft Maakplaats 021 een speciaal aanbod samengesteld, zie ook onze flyer hier

naar het aanbod voor PO

naar het aanbod voor VO

Nieuws en verhalen

In onze maakplaatsen wordt gecodeerd en geklooid, geprint en geprutst, gemeten en gemaakt - vooral een heleboel gemaakt. Benieuwd hoe dat allemaal in zijn werk gaat? In onze blog houden makers, coaches en medewerkers je op de hoogte. 

naar de verhalen

Over ons

Maakplaats 021 is een netwerk van maakplaatsen in tien OBA-vestigingen verspreid over de stad. We vertellen je graag meer over de achtergrond en onze samenwerkingspartners. 

lees meer

Publicaties

Ben je benieuwd naar de invloed van maakonderwijs op kinderen, wil je weten hoe 21st century skills bijdragen aan een solide basis voor de toekomst of vraag je je af welke vaardigheden maakprofessionals ontwikkelen?

naar de publicaties

Mokum Maakcoalitie

Samen met dertien partners nemen we onze verantwoordelijkheid om een leeromgeving te creëren waar alle jonge Amsterdammers hun creatieve, sociale, culturele, digitale en techn(olog)ische vermogens kunnen ontwikkelen.

bekijk onze partners

over de Mokum Maakcoalitie

lees ons manifest

Lees de Maakazines

In Maakazine 1 lees je interviews met kinderen, partners en coaches over de plek die maakonderwijs in hun leven heeft ingenomen.

In Maakazine 2 laten we scholen, bibliotheken, leraren, ouders en begeleiders zien hoe je maken in een maakplaats inzet om kinderen en jongeren actief te betrekken bij het vormgeven van onze toekomst. 

Maakazine nummer 1

Maakazine nummer 2

Contact

Heb je vragen? Mail naar: maakplaats@oba.nl