Iedere maand een stapel favoriete boeken, cd’s of films thuis?

Gepubliceerd op: 21 juli 2020 15:50

Zou u het fijn vinden om iedere maand een eigen vertrouwde vrijwilliger thuis te ontvangen, die een stapel fijne boeken, films, cd’s of luisterboeken uit de OBA voor u meebrengt? 

Dan is OBA Maatje iets voor u!

U maakt kennis met een OBA Maatje-vrijwilliger. Klikt het, dan komt uw eigen vertrouwde OBA Maatje eens per maand gezellig langs en brengt een pakket mee dat is samengesteld volgens uw wensen.

Hoe werkt het?

Als OBA-lid kunt u zich aanmelden door een mail met uw naam, adres en telefoonnummer te sturen naar obamaatje@oba.nl. U kunt ook bellen naar 020 - 52 30 900. Een medewerker van de OBA neemt dan contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. 

Bent u nog geen OBA-lid?

Schrijf u dan eerst in:

Ik wil OBA Maatje worden

De vrijwilligers worden geworven in de OBA-vestigingen en worden op een zorgvuldige wijze gekoppeld aan eenzame buurtgenoten. De vrijwilliger krijgt een contactpersoon binnen zijn/haar OBA-vestiging die hem/haar helpt met het maken van de selectie uit OBA-collectie en het contact met zijn/haar maatje. Het is de bedoeling dat de vrijwilliger minimaal eens per maand bij zijn/haar maatje op bezoek gaat en zo samen een band wordt opgebouwd.

Een vrijwilliger verbindt zich bij voorkeur voor minstens één jaar aan zijn/haar maatje, om zo te zorgen voor continuïteit en betrokkenheid. Om te zorgen dat vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren, organiseert de OBA periodiek een vrijwilligersbijeenkomst. Hier wordt elke keer een relevant thema behandeld en worden tips en inzichten met elkaar gedeeld. Een vrijwilliger ontvangt het lidmaatschap OBA Basis.

Aanmelden

Wil je een Amsterdammer verblijden met een boekenpakket iedere maand? Als OBA Maatje ga je, gedurende een jaar, minimaal eens per maand bij jouw maatje op bezoek om zo samen een band op te bouwen.

Even bellen naar 020-5230745 of mailen naar vrijwilligers@oba.nl kan ook.