Mediawijsheid

Doe jij alles voor de likes?

Vette schoenen, mooie vakanties, de nieuwste gadgets en trends. Deel je wat je leuk vindt? Of doe je het voor de likes? In de week van de mediawijsheid (4 tot en met 11 november) gaan we op zoek naar de antwoorden op deze vragen.


Voor jongeren

Samen programmeren met uitvinder WAIL (10+)

Wail gelooft dat hij onze samenleving kan helpen met slimme en simpele oplossingen. In deze sessie deelt Wail zijn ervaringen en gaan de kinderen samen met Wail een technisch en digitaal product maken.

bekijk de agenda

Workshop: hoe werkt social media? (10+)

Met een echte data-expert ontdekken kinderen in deze workshop hoe recommendations werken in apps zoals TikTok. Samen gaan de kinderen leren categoriseren en labellen op een interactieve manier.

word ook een data-expert

Maak je eigen ruimtemonster (4+)

Met Spacebeest leer je ontwerpen en programmeren door je eigen digitale ruimtemonster te maken. Wat voor geluid maakt je monster? En als het beweegt, hoedoet ‘ie het dan online? De hele week te doen op -1 in de OBA.

maak je spacebeest

Stap uit je bubbel tijdens Museumnacht

Ga in een van de bubbels van Oxytocina Machina live in gesprek met stadsgenoten in bubbels kilometers verderop. Ontdek de digitale wereld en virtual reality. Ga in gesprek met gasten in een spetterende talkshow, waar we ter plekke een podcast van maken. Leg een lekkere bodem voor de rest van de avond. 

kom naar museumnacht


Voor scholen

Like you

Like You gaat over twee zussen die opgroeien in een wereld vol social media. Sterre, de oudste, is vol overtuigd dat de enige manier om jezelf te zijn is door je anders en beter voor te doen. Door je imago te leven. De goede zus die Sterre wilt zijn, maakt dat ze Rebecca meeneemt op sleeptouw om haar de kneepjes van het posten te leren.

reserveer je kaarten

Ik zie je

'IK ZIE JE' vertelt de zoektocht van twee vriendinnen die constant met elkaar botsen, omdat ze niet naar elkaar kijken. Manon heeft zich verloren in haar telefoon, terwijl Céline contact met haar probeert te maken. Zij wil aandacht van haar vriendin; tijd met haar doorbrengen, samen op avontuur, maar Manon heeft maar oog voor één ding, haar mobiel. 

bezoek de voorstelling


Voor de ouders

Podcast: Media Ouders

De podcastserie ‘Media Ouders’ gaat over de herkenbare zoektocht van de gezinnen van BN'ers Özcan ‘Eus’ Akyol en Anna van den Breemer en van Daan Rot de Launay en haar inmiddels overleden man Jan Rot.

beluister op spotify

Meer weten over de online wereld?

Deze website is voor ouders en opvoeders die hun kinderen willen helpen in de online wereld. Je vindt hier informatie en handige tips om samen met je kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik.

mediagesprek.nl