Meivakantie

Meivakantie

Joepie! Het is vakantie! Kom naar de OBA om te lezen, te maken, te ontdekken, je te laten inspireren en vermaken. In de Maakplaatsen worden weer de spannendste dingen bedacht, ontworpen en gemaakt. Er kan weer volop gelezen en geluisterd worden in onze vestigingen. Op deze pagina delen we onze leukste OBA-tips met je.

NewTechKids: robotkunst, tekenen, dansen en meer

top 10 e-books om zelf te lezen

In de eerste week van de meivakantie zullen kinderen van 8 tot 12 jaar hun artistieke expressie uitdrukken door robotkunst te creëren: beeldhouwkunst, muziek, tekenen, dans en meer! Deze 5 dagelijkse workshop (10-14u) vindt plaats in OBA - Oosterdok.

In de tweede week in de meivakantie zullen kinderen van 8 tot 12 robots ontwerpen, bouwen en coderen om een reeks games te spelen voordat ze hun eigen games ontwikkelen. Deze 5 dagelijkse workshop (10-14u) vindt ook plaats in de OBA - Oosterdok.                          

VR-activiteiten: toekomstvisioenen in de OBA

VR

VR (Virtual Reality) heeft de toekomst! Steeds vaker zien we mensen met van die gekke, grote brillen op hun hoofd. Maar wat zie je door zo’n bril? Wat is VR? En wat betekent VR voor jouw toekomst? In de meivakantie kan je bij de OBA kennismaken met deze avontuurlijke nieuwe realiteit.

Speciale Maakplaatsen voor Oekraïense kinderen

Maakplaatsen

Tijdens de meivakantie kunnen gevluchte Oekraïense kinderen mee doen aan 16 Maakplaats-activiteiten. In de Maakplaatsen kunnen de kinderen leuke workshops volgen en de afleiding krijgen die ze nodig hebben. Samen met vrijwilligers en de gemeente zorgt de OBA ervoor dat de kinderen in een veilige omgeving zitten met vertrouwenspersonen.

Gratis OBA Junior-lidmaatschap

Wist je dat het jeugdlidmaatschap van de OBA gratis is? Onder de 18 maanden ontvangt je kind ook nog een mooi BoekStart-koffertje met boekjes.

lees meer over het OBA Junior-lidmaatschap en meld je online aan


Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. En ze zijn ook nog eens leuk! Als OBA-lid heb je toegang tot verschillende websites met voorleesfilmpjes. We hebben de leukste voor je op een rij gezet.

E-boeken en luisterboeken

Ebooks en luisterboeken

Ontdek in meivakantie de schat aan verhalen die de OBA te bieden heeft. Als lid van de OBA kan je veel leesplezier beleven vanuit huis met toegang tot duizenden e-books en luisterboeken uit de landelijke online Bibliotheek. In een paar stappen lees je ze op je smartphone, tablet of e-reader.

Maakplaats 021 online

Online Maakplaatsen

Kinderen (8+) kunnen in de vakantie nu thuis aan de slag met tips, webinars en instructables van onze Maakplaatscoaches. Leer 3-D ontwerpen of doe eenvoudige proefjes aan de keukentafel en ontdek zo de maker in jezelf!


Tips voor ouders

 • Hoe help je bij het leren lezen?

  De experts van de OBA geven je de beste tips. En wist je dat je ook e-books voor de beginnende lezer kunt lenen?

 • Tip: podcasts voor kinderen

  Het beroemde verhaal van Jan Terlouw, over de jonge Stach die gevaarlijke opdrachten moet uitvoeren, is tot leven gebracht in woord en muziek in een podcast. Lekker om samen naar te luisteren in de auto of op de bank!

  bekijk meer boeiende podcasts voor jong en oud

 • Hoe kan ik het beste voorlezen?

  Of je nu voor het slapen gaan voorleest of overdag samen een (prenten)boek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.