Nationale Voorleesdagen

Een nieuw jaar vol voorleesplezier

Voorlezen maakt je leuker! En voorlezen kan altijd en overal. Thuis, in de bibliotheek of online. Op 26 januari starten de Nationale Voorleesdagen met het Voorleesontbijt. Doen jullie ook mee? In overleg met de gemeente Amsterdam kijken we welke jeugdactiviteiten doorgaan. Bekijk voorafgaand aan je bezoek de pagina oba.nl/corona voor de geldende maatregelen. Daarnaast ben je altijd van harte welkom om prentenboeken te komen lenen in een van onze vestigingen of gebruik te maken van het online aanbod voor jou en je kind. Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er in verschillende OBA-vestigingen extra veel voorgelezen voor jou en je peuter of kleuter. Luister samen naar voorleesverhalen uit de prentenboeken top 10. Bekijk hier de voorleesactiviteiten bij jou in de buurt. 

Naar agenda


De Prentenboek Top 10 van 2022


Top 5 | De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen gaan deze maand weer van start. Dat is een mooie reminder om regelmatig voor te lezen en dit het hele jaar te blijven doen. Er is weer een mooie top tien gemaakt met als prentenboek van het jaar het ontzettend fijne voorleesboek ‘Maar eerst ving ik een monster’. Mijn persoonlijke favoriet uit deze lijst is zeker weten ‘De ridder zonder billen’, een hilarisch verhaal wat gegarandeerd veel voorleesplezier oplevert. Maar er zijn nog zoveel andere mooie voorleesboeken. Dit is mijn top vijf favoriete voorleesboeken:

ga naar de Nationale Voorleesdagen top 5


Bereslim

ga naar Bereslim

Kijk en luister samen naar prachtige digitale prentenboeken en doe leuke taalspelletjes. Voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Inloggen kan met je pasnummer (22000) en geboortedatum (ddmmjjjj).

De Voorleeshoek

ga naar De Voorleeshoek

De mooiste voorleesfilmpjes van de leukste prenten- en kinderboeken. Lekker samen ontspannen kijken en luisteren. Voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar. Inloggen kan met je pasnummer (22000) en geboortedatum (ddmmjjjj).

Digitale Voorleestas

bekijk het online aanbod voor jeugd

Samen kijken, spelen, praten, zingen en doen. Voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken met leuke taal activiteiten voor peuters, kleuters én hun ouders. Voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Inloggen kan met je pasnummer (22000) en geboortedatum (ddmmjjjj).

E-books en luisterboeken lenen bij de OBA

lees meer over e-books en luisterboeken lenen

Ook voor de allerkleinsten leen je e-books! We tippen 10 prachtige digitale prentenboeken die je als lid van de OBA direct leent en leest op je smartphone of tablet.

De beste voorleestips van de OBA

bekijk de voorleestips voor ouders

Tijdens het voorlezen worden herinneringen voor het leven gemaakt. De OBA geeft je graag tips om het meeste uit deze speciale momenten te halen.

Top 10 | Digitale prentenboeken

bekijk de top 10 digitale prentenboeken

Ook voor de allerkleinsten leen je e-books! We tippen 10 prachtige digitale prentenboeken die je als lid van de OBA direct leent en leest op je smartphone of tablet.


Gratis OBA Junior lidmaatschap voor iedereen t/m 18 jaar

Als OBA Junior-lid kun je lenen uit een enorme collectie boeken, luisterboeken, e-books, strips, games, films en nog veel meer. Daarnaast krijg je korting op activiteiten en hoef je geen boetes te betalen.

lees meer over het OBA Junior lidmaatschap