Inhoudelijk programma

OBA biedt een netwerk van vertrouwde plekken in de stad waar Amsterdammers komen voor hun persoonlijke ontwikkeling. Ook OBA NEXT moet zo’n vertrouwde plek worden, en wel op de Zuidas. OBA NEXT zal ruimte maken voor een toekomst die minder over boeken gaat en meer over de impact van technologie en de digitale samenleving. Daarbij sluiten we aan bij de ontwikkeling van Amsterdam als toegankelijke, veilige en laagdrempelige Digitale Stad en richt zich op de grote groep Amsterdammers voor wie dit allemaal nog niet vanzelf spreekt.

Waarom OBA NEXT?

  • De stad groeit, OBA groeit mee; nu al bereiken we ruim 10.000 Amsterdammers per dag. Bij OBA NEXT kunnen dagelijks nog zo’n 2.000 terecht.
  • De stad verandert, OBA verandert mee; onder de noemer OBA NEXT ontwikkelen we vernieuwende programma’s en services die beter aansluiten bij een wereld waarin
    digitale technologie de norm is.
  • In 2025, als de stad 750 jaar bestaat, openen we OBA NEXT op de Zuidas en geven we de sleutel aan de volgende generatie die de stad maakt, generatie NEXT.  

Wat biedt OBA NEXT?

  • Toegang tot en toegankelijkheid van data, informatie, kennis en educatie voor iedereen (aansluiting bij o.a. Agenda Digitale Stad en Agenda Democratisering van de Gemeente Amsterdam).
  • Ruimte en programma’s om te leren, te creëren, te ontdekken, te maken en te doen (aansluiting bij o.a. Huis vd Journalistiek, Maakplaats 021, House of Skills, TechConnect en Agenda W&T onderwijs).
  • Een huis en een thuis voor een nieuwe generatie Amsterdammers; in verbinding met de wereld.