Nieuws

Resultaat 131 - 140 (van 173)

 • De OBA introduceert: OBA Studio Bekijk details

  24 april 2020

  De OBA Studio is een nieuwe, gratis online mogelijkheid om vanuit huis te genieten van programma's van de OBA. Nu onze vestigingen tijdelijk gesloten zijn en het van belang is zoveel mogelijk binnen te blijven, nemen we onze programma’s op in het OBA Theater. Vervolgens zenden we dit aanbod uit op het YouTube-kanaal van de OBA onder de noemer OBA Studio.

 • Maakplaats 021 for life gestart Bekijk details

  24 april 2020

  In de afgelopen weken is er in samenwerking met De Regenbooggroep een bijzonder nieuw project in gang gezet: Maakplaats 021 for Life. Onder leiding van coach Katrin worden de naaimachines op tafel gezet terwijl andere coaches 3D-printers uit de kast trekken. Dit alles om hulpmiddelen te maken voor inloophuizen van De Regenbooggroep, diverse locaties van Dynamo Amsterdam en zelfs een aantal zorginstellingen in de stad.

 • Online hulp bij de belastingaangifte Bekijk details

  18 april 2020

  Amsterdammers die uitstel willen aanvragen of hun belastingaangifte nog moeten doen, ontvangen digitaal hulp van de OBA en de HvA. Studenten van de Hogeschool van Amsterdam staan klaar voor één-op-één-hulp en ondersteuning bij de aangifte. Zij doen dit telefonisch of via videobellen, op een eenvoudige manier, deelnemers hebben alleen een laptop of tablet nodig.

 • Maakplaats 021 op volle toeren Bekijk details

  9 april 2020

  Het is de laatste tijd iets stiller geweest rondom Maakplaats 021. Maar schijn bedriegt! Achter de schermen hebben de partners overuren gedraaid en zijn de maakplaats-coaches en educators druk bezig geweest om de jonge makers van Amsterdam te voorzien van de proefjes, opdrachten en online tools voor thuis. Het maken gaat door! In deze update laten we zien wat er in de afgelopen weken is gebeurd.

 • Wijzer.amsterdam helpt digitaal, gratis en op afstand Bekijk details

  7 april 2020

  Deze deze digitale wegwijzer is bedoeld voor alle Amsterdammers die online vanuit huis contact, hulp en informatie zoeken. Het platform wijzer.amsterdam biedt betrouwbare ondersteuning bij digitale vragen.

 • De ThuisBieb: een app vol e-books voor iedereen Bekijk details

  6 april 2020

  Vanaf nu kan iedereen e-books lenen en lezen via de ThuisBieb. Ook als je geen OBA-lid bent! Er staan maar liefst 100 e-books voor jong en oud voor je klaar in deze nieuwe landelijke app. Extra fijn: je leent net zoveel e-books tegelijk als je zelf wilt!

 • De vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten Bekijk details

  27 maart 2020

  Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Online blijven we wel 24/7 open!

 • 10 tips voor een beetje Maakplaats 021 in huis Bekijk details

  19 maart 2020

  Alle vestigingen van Maakplaats 021 én alle scholen zijn tijdelijk gesloten… maar wat moeten we dan met al die creativiteit en al dat maaktalent? Niet getreurd! Ook thuis valt er een hoop te ontdekken. Wil jij de keukentafel omtoveren tot een pop-up laboratorium, de leukste proefjes uitvoeren in de woonkamer of meer leren over de coolste digi-dingen? Wij hebben tien tips verzameld om je maakskills geen stof te laten vangen. Hiermee kom je de komende periode gegarandeerd door.

 • Meld je aan voor de Amsterdam Designathon Challenge 2020! Bekijk details

  11 maart 2020

  Alle jonge makers verzamelen! Kinderen van basisscholen uit heel Amsterdam gaan tijdens de Amsterdam Designathon Challenge ontwerpend aan de slag. Tijdens de challenge-workshop verzinnen, bouwen en presenteren de leerlingen een zelfbedachte oplossing rond het thema wereldburgerschap. Ze doen dit in een maakplaats, waar ze gebruik kunnen maken van mini-motoren, sensoren en andere technologieën. Ontwerpend leren en maakonderwijs worden zo gecombineerd. Goed nieuws: er is nog plek voor 6 klassen!

 • De OBA tipt Bekijk details

  4 maart 2020

  Zaterdag is de officiële aftrap van de Boekenweek! De dag erna, zondag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Daarom staan deze week vrouwen centraal in de OBA, met als één van de hoogtepunten een ode aan rebelse Franse schrijfsters. Geheel in lijn met het thema van de Boekenweek: rebellen en dwarsdenkers. Heb je de rechten van vrouwen hoog in het vaandel staan, maar weet je nog niet precies hoe je je stem moet vormgeven? Of ben je gewoon benieuwd welke activiteiten er nog meer zijn georganiseerd...

Paginanavigatie