Nieuws

Resultaat 131 - 140 (van 176)

 • Nog meer vestigingen in de stad geopend Bekijk details

  19 mei 2020

  Goed nieuws, vanaf dinsdag 19 mei openen we de deuren van nog meer vestigingen. Als je lid bent van de OBA, ben je hier van harte welkom voor het terugbrengen en lenen van boeken en andere materialen. Kijk op OBA.nl/open voor een overzicht van de beschikbare vestigingen en openingstijden.

 • Maakplaats 021 komt naar jullie toe! Bekijk details

  13 mei 2020

  De bibliotheken mogen weer voorzichtig open, maar de Maakplaatsen blijven helaas nog even dicht. Daarnaast kunnen sommige makers helaas niet aan het online programma van Maakplaats 021 meedoen. Dus brengen we Maakplaats 021 naar ze toe! Onze coaches hebben de afgelopen week hard gewerkt om 160 mini-maakpakketjes samen te stellen voor de jonge uitvinders en ontwerpers die voor de sluiting in onze Maakplaatsen aan de slag zijn gegaan. Hoe dat eruitziet? Lees snel verder!

 • De eerste vestigingen gaan weer open! Bekijk details

  7 mei 2020

  De OBA mag weer open! We hopen dat je met dit nieuws net zo blij bent als wij. Vanaf woensdag 13 mei ben je weer van harte welkom bij de eerste 5 vestigingen die we openen.

 • 'In je Uppie aan de lijn' brengt ouderen bij elkaar zonder dat ze de deur uit hoeven Bekijk details

  6 mei 2020

  Eenzaamheid onder ouderen is een groeiend probleem. Door de coronacrisis zitten nog meer ouderen thuis en kunnen (klein)kinderen en vrienden niet meer op bezoek komen. Ouderenplatform UP! gaat deze eenzaamheid te lijf door ouderen met elkaar te verbinden. Normaal gesproken doen ze dat door face to face groepsgesprekken in de OBA-vestigingen over schurende thema’s die er toe doen als je ouder wordt, maar door de huidige omstandigheden kan dat nu niet. Daarom introduceert UP! In je Uppie aan de lijn,...

 • De OBA introduceert: OBA Studio Bekijk details

  24 april 2020

  De OBA Studio is een nieuwe, gratis online mogelijkheid om vanuit huis te genieten van programma's van de OBA. Nu onze vestigingen tijdelijk gesloten zijn en het van belang is zoveel mogelijk binnen te blijven, nemen we onze programma’s op in het OBA Theater. Vervolgens zenden we dit aanbod uit op het YouTube-kanaal van de OBA onder de noemer OBA Studio.

 • Maakplaats 021 for life gestart Bekijk details

  24 april 2020

  In de afgelopen weken is er in samenwerking met De Regenbooggroep een bijzonder nieuw project in gang gezet: Maakplaats 021 for Life. Onder leiding van coach Katrin worden de naaimachines op tafel gezet terwijl andere coaches 3D-printers uit de kast trekken. Dit alles om hulpmiddelen te maken voor inloophuizen van De Regenbooggroep, diverse locaties van Dynamo Amsterdam en zelfs een aantal zorginstellingen in de stad.

 • Online hulp bij de belastingaangifte Bekijk details

  18 april 2020

  Amsterdammers die uitstel willen aanvragen of hun belastingaangifte nog moeten doen, ontvangen digitaal hulp van de OBA en de HvA. Studenten van de Hogeschool van Amsterdam staan klaar voor één-op-één-hulp en ondersteuning bij de aangifte. Zij doen dit telefonisch of via videobellen, op een eenvoudige manier, deelnemers hebben alleen een laptop of tablet nodig.

 • Maakplaats 021 op volle toeren Bekijk details

  9 april 2020

  Het is de laatste tijd iets stiller geweest rondom Maakplaats 021. Maar schijn bedriegt! Achter de schermen hebben de partners overuren gedraaid en zijn de maakplaats-coaches en educators druk bezig geweest om de jonge makers van Amsterdam te voorzien van de proefjes, opdrachten en online tools voor thuis. Het maken gaat door! In deze update laten we zien wat er in de afgelopen weken is gebeurd.

 • Wijzer.amsterdam helpt digitaal, gratis en op afstand Bekijk details

  7 april 2020

  Deze deze digitale wegwijzer is bedoeld voor alle Amsterdammers die online vanuit huis contact, hulp en informatie zoeken. Het platform wijzer.amsterdam biedt betrouwbare ondersteuning bij digitale vragen.

 • De ThuisBieb: een app vol e-books voor iedereen Bekijk details

  6 april 2020

  Vanaf nu kan iedereen e-books lenen en lezen via de ThuisBieb. Ook als je geen OBA-lid bent! Er staan maar liefst 100 e-books voor jong en oud voor je klaar in deze nieuwe landelijke app. Extra fijn: je leent net zoveel e-books tegelijk als je zelf wilt!

Paginanavigatie