Nieuws

Resultaat 151 - 155 (van 155)

 • Leerlingen van Amsterdam Designathon Challenge presenteren bibliotheek van de toekomst Bekijk details

  20 mei 2019

  Basisscholieren van montessorischool De Regenboog in Amsterdam hebben een nieuw leerconcept voor de bibliotheek van morgen ontworpen. Amirah (9 jaar), Sierra (10) en Veronique (11) hebben de ‘Room of Science’ bedacht, een ruimte waar kinderen van alles kunnen leren over de wetenschap. Het ontwerp, dat op vrijdag 17 mei de finale van de Amsterdam Designathon Challenge won in de OBA, wordt meegenomen in de plannen voor OBA NEXT, de in 2025 nieuw te openen bibliotheek op de Zuidas.

  Bekijk details van Leerlingen van Amsterdam Designathon Challenge presenteren bibliotheek van de toekomst

 • Hoe ziet leren er in de toekomst uit? Bekijk details

  30 januari 2019

  Op 11 en 12 februari organiseert de OBA samen met ELIG Brave New Learning, een conferentie voor professionals en geïnteresseerden die volledig in het teken staat van de toekomst van leren. Een interview met Sacha van Tongeren, initiatiefnemer en programmamanager voor Brave New Learning.

  Bekijk details van Hoe ziet leren er in de toekomst uit?

 • Jubileumboek Amsterdammers en hun bibliotheek Bekijk details

  28 januari 2019

  ‘Amsterdammers en hun bibliotheek’ is het jubileumboek van de OBA. Het boek vertelt de geschiedenis van de bibliotheek van Amsterdam en laat zien hoe nauw deze verbonden is met de geschiedenis van de stad.

  Bekijk details van Jubileumboek Amsterdammers en hun bibliotheek

 • Drie Amsterdamse leraren over het integreren van maakonderwijs in het lespakket op school Bekijk details

  15 oktober 2018

  Dit jaar ging het eerste Maakplaats 021 fellowship-programma van start. Met steun van NSvP & Instituut Gak is door Waag een speciaal trainingsprogramma voor leerkrachten in basis- en middelbaar onderwijs ontwikkeld. Twintig leraren van acht verschillende Amsterdamse scholen leerden de kneepjes van het maakonderwijs, om vervolgens zelfstandig met hun klassen in een van de maakplaatsen in de OBA aan de slag te gaan. We spraken drie leraren van de Regenboog Montessorischool en de ASVO-school over hun...

  Bekijk details van Drie Amsterdamse leraren over het integreren van maakonderwijs in het lespakket op school

 • Vier leraren over het Maakplaats 021 Fellowship, digitale fabricage en de toekomst van maakonderwijs Bekijk details

  5 juli 2018

  Dit jaar ging het eerste Maakplaats 021 fellowship-programma van start. Met steun van NSvP & Instituut Gak is door Waag een speciaal trainingsprogramma ontwikkeld. Twintig leraren van acht verschillende Amsterdamse scholen leerden de kneepjes van het maakonderwijs, om vervolgens zelfstandig met hun klassen in een van de maakplaatsen aan de slag te gaan. We spraken twee leraren duo's over hun ervaring met maken en het verloop van een les in digitale fabricage!

  Bekijk details van Vier leraren over het Maakplaats 021 Fellowship, digitale fabricage en de toekomst van maakonderwijs