Nieuws

Resultaat 151 - 160 (van 172)

 • Maker Education clubavond #7 Bekijk details

  29 januari 2020

  Op donderdag 13 februari organiseert Maakplaats 021 in samenwerking met de Waag de zevende Maker Education clubavond. De clubavond is voor studenten, leraren, docenten en bibliotheekprofessionals die zich bezig (willen) houden met maakonderwijs in Amsterdam.

 • Gratis loopbaangesprek in OBA Oosterdok en OBA Bijlmerplein Bekijk details

  29 januari 2020

  Op OBA Oosterdok en OBA Bijlmerplein krijg je gratis loopbaanadvies en advies over werk en scholing! De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door bijvoorbeeld automatisering veranderen en verdwijnen banen. Maar er komt ook nieuw werk bij. Kom naar “De Werkvloer” van House of Skills; naar een loopbaan spreekuur of maak een afspraak met een loopbaancoach en krijg hulp bij het ontdekken welk werk het beste bij jou en je skills past. Je vindt House of Skills op de eerste etage in OBA Oosterdok en in OBA...

 • Verbouwing OBA Mercatorplein start 1 maart Bekijk details

  28 januari 2020

  OBA Mercatorplein is vanaf 1 maart 2020 tijdelijk gesloten, omdat deze locatie wordt verbouwd. Naar verwachting duurt de hele verbouwing circa 3 maanden. In het vernieuwde OBA Mercatorplein vind je straks een Maakplaats 021 en een leescafé.

 • De Jonge Uitvinders: 'Het is belangrijk dat kinderen leren wie ze zijn en wat ze kunnen' (deel 2) Bekijk details

  24 januari 2020

  Op vrijdag 17 januari vond de afsluiting van het eerste blok van de Jonge Uitvinders plaats, een workshopserie in Maakplaats 021 Slotermeer waarin kinderen van scholen uit de buurt zich ontwikkelen van beginner tot expert-uitvinder. De kinderen hebben de afgelopen weken met verschillende digitale en analoge technieken kennisgemaakt en laten tijdens de afsluiting trots zien wat ze hebben gemaakt en geleerd. Jonge Uitvinder Hakan: ‘Ik vind creatief zijn heel leuk. Ik heb hier al een knikkerbaan gemaakt...

 • Flexbieb ♥ OBA Bekijk details

  20 januari 2020

  FlexBieb en de OBA werken sinds mei 2019 samen. Dat begint zijn vruchten af te werpen voor IJburgers.

 • Het voorjaarsprogramma van Maakplaats 021 Bekijk details

  16 januari 2020

  De kerstvakantie ligt inmiddels al ver achter ons. Ook de maakplaatsen zijn terug van vakantie en openen vanaf deze week weer hun deuren! Vanaf maandag 16 januari kunnen kinderen en jongeren er weer aan de slag met nieuwe technologie. Leren programmeren met Scratch, je eigen 3D-ontwerp ontwikkelen én printen, of samen een gezonde snackbar ontwerpen? In de maakplaatsen is er ruim baan voor creatief initiatief. Bekijk hieronder het programma per maakplaats, of bekijk alle maakplaats-activiteiten in...

 • De Grote Maakplaatsdag komt eraan! Bekijk details

  2 januari 2020

  Op zondagmiddag 2 februari vindt De Grote Maakplaatsdag plaats op de Jeugdetage van OBA Oosterdok. Maak je eigen knikkerbaan, bouw mee aan stad van de toekomst of maak een kunstwerk met de ArtBot. Leren door te maken, dat kan bij Maakplaats 021 in de OBA. Ben jij erbij?

 • De Jonge Uitvinders: in één jaar van beginner tot expert (deel 1) Bekijk details

  19 december 2019

  In samenwerking met Cultura Nederland presenteert Maakplaats 021: de Jonge Uitvinders. Drie elkaar opvolgende workshopseries in Maakplaats 021 Slotermeer waarin kinderen op verschillende niveaus aan de slag gaan met techniek, digitale fabricage, stadmaken en creativiteit. In negen maanden groeien de kinderen uit van beginner tot jonge uitvinder.

 • In beeld: opening Maakplaats 021 Osdorp Bekijk details

  17 december 2019

  Op donderdag 12 december werd de achtste Maakplaats 021 geopend in OBA Osdorp! De opening viel samen met de heropening van de bibliotheekvestiging en de lancering van het initiatief TechGrounds, een programmeerschool voor kwetsbare communities, waarin tech ondernemerschap en digitale vaardigheden centraal staan.

 • Verslag: heropening OBA Osdorp Bekijk details

  16 december 2019

  Op donderdag 12 december vond de heropening van OBA Osdorp en de onthulling van de nieuwe Maakplaats en TechGrounds-ruimte plaats. OBA-verslaggever Max was ter plaatse.

Paginanavigatie