Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 572)

 • De 6 engste boeken volgens OBA-medewerkers

  29 oktober 2020

  De donkere maanden zijn het uitgelezen moment om je eens onder te dompelen in een goed griezelverhaal. Daarvan zijn er nogal wat geschreven, dus een keuze maken kan moeilijk zijn. Zes OBA-medewerkers helpen je op weg en tippen de engste boeken uit de collectie.

  Bekijk details van De 6 engste boeken volgens OBA-medewerkers

 • Top 10 | Populaire e-books

  29 oktober 2020

  Deze populaire boeken lees je met een lidmaatschap van de OBA gewoon op je telefoon, tablet of e-reader lezen als e-book. Zit jouw favoriet ertussen?

  Bekijk details van Top 10 | Populaire e-books

 • Nederland Leest bij de OBA

  28 oktober 2020

  November is de maand van Nederland Leest. Dit jaar is het thema ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ en staat het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer centraal. De OBA-leden ontvangen dit boek gratis.

  Bekijk details van Nederland Leest bij de OBA

 • Harde bezuiniging gemeente Amsterdam treft OBA

  23 oktober 2020

  De gemeente Amsterdam heeft in de conceptbegroting 2021 een nieuwe bezuiniging aangekondigd voor de OBA. Het gaat om een structureel bedrag van € 1,5 miljoen per jaar vanaf 2023. Dit is meer dan de helft van de totale bezuinigingen op de gemeentelijke cultuurbegroting. De uitvoering door de OBA van de wettelijke taken en de gemeentelijke opdracht komen hierdoor in het geding.

  Bekijk details van Harde bezuiniging gemeente Amsterdam treft OBA

 • Weekend van de Mediawijsheid #Zelfindehand

  22 oktober 2020

  In het Weekend van de Mediawijsheid op 7 en 8 november ontdek jij in OBA Oosterdok hoe je media kunt gebruiken om het beste uit jezelf te halen. Tijdens allerlei workshops en een dansvoorstelling word jij dit weekend mediawijs!

  Bekijk details van Weekend van de Mediawijsheid #Zelfindehand

 • Spreekuur Eerste Hulp Bij Online wint Omarmprijs

  22 oktober 2020

  Vandaag werd in Pakhuis de Zwijger de Omarmprijs 2020 uitgereikt aan de mooiste Amsterdamse initiatieven voor het verkleinen van armoede in de stad. Tot onze grote vreugde heeft het spreekuur EHBO: Eerste Hulp Bij Online de Omarmprijs in de categorie 'Iedereen digitaal', in de wacht gesleept.

  Bekijk details van Spreekuur Eerste Hulp Bij Online wint Omarmprijs

 • Expositie Zwarte Beweging: #BlackLivesMatterNL te zien in de OBA

  21 oktober 2020

  The Black Archives, een historisch archief en cultureel centrum, heeft een collectie gecureerd in het Huis van alle Talen met boeken die veelal nog niet in de OBA en in andere bibliotheken te vinden was. De tentoonstelling Zwarte Beweging: #BlackLivesMatterNL visualiseert op inspirerende wijze de thema’s binnen The Black Archives Collectie. De expositie is vanaf nu te zien in OBA Oosterdok en loopt tot en met 13 december 2020. Op 29 oktober is er tevens een speciaal programma over Zwarte Beweging:...

  Bekijk details van Expositie Zwarte Beweging: #BlackLivesMatterNL te zien in de OBA

 • Update coronamaatregelen

  15 oktober 2020

  Vanaf maandag 19 oktober zijn er aanvullende coronamaatregelen van kracht om je bezoek aan de OBA zo veilig mogelijk te houden. De extra maatregelen gelden voor een periode van minstens vier weken, dus tot en met 15 november 2020.

  Bekijk details van Update coronamaatregelen

 • Mitchell Esajas van The Black Archives tipt 5 belangrijke boeken

  15 oktober 2020

  "Wij hebben een selectie van must reads gemaakt die in onze ogen inspiratie en belangrijke inzichten geven in verzwegen zwarte geschiedenissen en zwart verzet in de Nederlandse context en internationaal. Het werk van Gloria Wekker en Philomena Essed zou verplichte literatuur moeten zijn om de erfenis van het koloniale verleden in Nederland te begrijpen."

  Bekijk details van Mitchell Esajas van The Black Archives tipt 5 belangrijke boeken

 • Publicroam in de OBA

  14 oktober 2020

  De OBA is gestart met publicroam. In alle OBA-vestigingen kunnen bezoekers vanaf nu gratis het wifi-netwerk gebruiken met behulp van publicroam naast het eigen wifi-netwerk OBA Wireless.

  Bekijk details van Publicroam in de OBA