Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 139)

 • Goed nieuws: vanaf dit weekeinde meer versoepelingen Bekijk details

  21 september 2021

  Vanaf aanstaande zaterdag 25 september kan weer meer in de OBA dankzij de versoepelde coronaregels van de Rijksoverheid. Studeren en werken is mogelijk zonder reservering in alle 27 vestigingen en je hoeft geen 1,5 meter afstand meer te houden. Voor bezoek aan de theaterzalen en horeca is nu wel een coronatoegangsbewijs nodig.

  Bekijk details van Goed nieuws: vanaf dit weekeinde meer versoepelingen

 • Kind en kunst in de schijnwerpers Bekijk details

  21 september 2021

  Op 16 september 2021 is in OBA Oosterdok de KinderKunstBiënnale geopend. De Amsterdamse wethouder van Onderwijs, Marjolein Moorman, opende de tentoonstelling over kinderkunst. De KinderKunstBiënnale laat zien wat er gebeurt als kinderen samenwerken met kunstenaars.

  Bekijk details van Kind en kunst in de schijnwerpers

 • Mokum Maakcoalitie wil lerarentekort aanpakken Bekijk details

  21 september 2021

  Twaalf Amsterdamse organisaties die zich inzetten voor maakonderwijs lanceren op woensdag 29 september in aanwezigheid van wethouder Meliani (Kunst, Cultuur en Digitale Stad) de Mokum Maakcoalitie. De Maakcoalitie biedt gerichte (school)programma’s en activiteiten op het vakgebied van techniek, wetenschap, burgerschap en kunst. Met een structureel aanbod draagt de Mokum Maakcoalitie bij aan werkdrukverlaging in verband met het lerarentekort.

  Bekijk details van Mokum Maakcoalitie wil lerarentekort aanpakken

 • De OBA blijft in de buurt! Bekijk details

  26 augustus 2021

  OBA Spaarndammerbuurt en OBA Olympisch Kwartier zijn na een verbouwing weer open voor publiek. Op zaterdag 4 september vieren we daarom dubbel feest: de officiële heropening van OBA Spaarndammerbuurt en OBA Olympisch Kwartier. Ook wordt die dag het Huis van Alle Talen op OBA Bijlmerplein geopend, waar mensen uit alle windrichtingen elkaar ontmoeten door collecties en activiteiten van buurtpartners.

  Bekijk details van De OBA blijft in de buurt!

 • Verbouwing OBA Geuzenveld binnenkort van start Bekijk details

  12 augustus 2021

  OBA Geuzenveld wordt vernieuwd. Daarom zijn we vanaf donderdag 26 augustus tijdelijk dicht. Vanaf woensdag 6 oktober zijn we weer open en kunnen we je weer verwelkomen.

  Bekijk details van Verbouwing OBA Geuzenveld binnenkort van start

 • Uitgelicht: bijzonder glas-in-loodraam uit het OBA-depot Bekijk details

  10 augustus 2021

  Na een grondige restauratie zal dit pronkstuk van de OBA een prominente plek op de vijfde verdieping in de vestiging op de Oosterdokskade krijgen.

  Bekijk details van Uitgelicht: bijzonder glas-in-loodraam uit het OBA-depot

 • Heropening OBA-locaties West en Zuid Bekijk details

  22 juli 2021

  In augustus gaan OBA Spaarndammerbuurt (3 augustus) en OBA Olympisch Kwartier (18 augustus) weer open voor publiek. Beide locaties zijn in de afgelopen maanden verbouwd en aangepast. In september volgt een officiële opening.

  Bekijk details van Heropening OBA-locaties West en Zuid

 • Queer emancipatie, fotoboeken en literatuur: een kijkje in de snoepwinkel van IHLIA LGBTI Heritage Bekijk details

  13 juli 2021

  Pride staat dit jaar geheel in het teken van zichtbaarheid. Daarom kun je tijdens de allereerste editie van het Queer Theater Festival in de OBA terecht voor spetterende voorstellingen over diversiteit, genderidentiteit en laten zien wie je bent. Waarom is het belangrijk om de geschiedenis van lhbti (lesbische, homo- en biseksuele, transgender en intersekse) personen te bewaren, en hoe is het nu eigenlijk echt gesteld met de emancipatie in Nederland? We vroegen het aan Wilfred van Buuren, hoofd collectie...

  Bekijk details van Queer emancipatie, fotoboeken en literatuur: een kijkje in de snoepwinkel van IHLIA LGBTI Heritage

 • Queer Theater Festival nieuw in de OBA Bekijk details

  13 juli 2021

  Tijdens de Pride vindt voor de eerste keer in Amsterdam het Queer Theater Festival plaats. Met diverse theaterproducties worden vanuit verschillende perspectieven verhalen van de queer community verteld. Het festival wordt gehouden van 28 juli t/m 8 augustus 2021 in het OBA Theater. Het Queer Theater Festival is een initiatief van de OBA in samenwerking met Theater van de Heelheid, Het Zuidelijk Toneel en Studio 52nd.

  Bekijk details van Queer Theater Festival nieuw in de OBA

 • Midzomer Mokum wegens succes opnieuw in de OBA Bekijk details

  12 juli 2021

  De OBA organiseert tijdens de zomervakantie voor de tweede keer Midzomer Mokum. Van 10 juli tot en met 22 augustus is er voor alle kinderen en jongeren van 4 t/m 16 jaar een uitgebreid zomerprogramma met allerlei workshops, activiteiten en voorstellingen. Midzomer Mokum in de OBA vindt plaats in 19 vestigingen verspreid door de stad. Het merendeel van de activiteiten is gratis.

  Bekijk details van Midzomer Mokum wegens succes opnieuw in de OBA