Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 1019)

 • Top 3 Kookboeken van foodblogger Mooncake

  12 november 2019

  Als iemand de verborgen culinaire parels in de stad weet te vinden, is het Jonneke de Zeeuw van Mooncake wel. Ze ontdekt niet alleen de beste eetgelegenheden, speciaal voor de OBA selecteert ze de meest bijzondere kookboeken voor de permanente Mooncake kookboekencollectie die vanaf 17 november te zien is in OBA Oosterdok. Omdat het deze week Nationale Kookboekenweek is, tipt ze er alvast drie:

  Bekijk details van Top 3 Kookboeken van foodblogger Mooncake

 • Mooncake presenteert kookboekencollectie in de OBA

  8 november 2019

  Foodblogger Jonneke de Zeeuw, beter bekend als Mooncake, krijgt haar eigen kookboekencollectie in het Huis van alle Talen van de OBA. Op 17 november presenteert ze de collectie aan het publiek. Hiermee geeft ze een nieuwe dimensie aan de al uitgebreide collectie van de OBA.

  Bekijk details van Mooncake presenteert kookboekencollectie in de OBA

 • Je bent nooit te oud om te leren

  5 november 2019

  De stichting Oud Geleerd Jong Gedaan organiseert lezingen in de OBA voor senioren door studenten.

  Bekijk details van Je bent nooit te oud om te leren

 • Maak je eigen lichtkunstwerk tijdens Amsterdam Light Festival

  5 november 2019

  Achter in Artis, ver weg van de olifanten en de krokodillen, de tapirs en de tarantula’s, daar leven ze: de NACHTLOERRRDERS! Vreemde, bijzondere, loerende ogen die oplichten in het donker. Maakplaats 021 in OBA Oosterdok organiseert in samenwerking met het Amsterdam Light Festival vier workshops in de kerstvakantie, waarin kinderen hun eigen Nachtloerrrder ontwerpen en maken! De lichtkunstwerken zullen te zien zijn tijdens het Amsterdam Light Festival.

  Bekijk details van Maak je eigen lichtkunstwerk tijdens Amsterdam Light Festival

 • Nederland Leest duurzaam

  1 november 2019

  Het is november: de maand van Nederland Leest! Het thema van dit jaar is duurzaamheid. In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Begin met het lenen van een bibliotheekboek over duurzaamheid, dat alleen al is duurzamer dan een nieuw boek kopen.

  Bekijk details van Nederland Leest duurzaam

 • Vier Sinterklaas in de OBA

  29 oktober 2019

  Het duurt niet lang meer voor het 5 december is...en daarom kun je je bij de OBA komen voorbereiden op de komst van Sinterklaas!

  Bekijk details van Vier Sinterklaas in de OBA

 • Kom zingen, bewegen en muziek maken met je peuter

  29 oktober 2019

  Op vrijdagochtend 8 november start een kennismakingscursus Muziek met peuters in samenwerking met Muziekschool Amsterdam in OBA Slotermeer en OBA Geuzenveld. Kom vijf keer samen met je (klein)kind zingen, bewegen, muziek maken en verhalen luisteren. Een muzikale ontdekkingsreis aan de hand van prentenboeken rondom thema’s uit dit seizoen.

  Bekijk details van Kom zingen, bewegen en muziek maken met je peuter

 • Bloomsbury Revisited

  29 oktober 2019

  Deze miniserie van drie lezingen gaat terug naar het Engeland van het begin van de 20ste eeuw. Centraal staat Charleston Farmhouse, trefpunt van de Bloomsbury Group. Dit landhuis in Zuid-Engeland werd vanaf 1910 bewoond door kunstschilder Vanessa Bell (de zus van schrijfster Virginia Woolf) met haar drie kinderen en kunstenaar Duncan Grant. Samen maakten zij dit huis tot een prachtig gedecoreerde en warme ontmoetingsplek.

  Bekijk details van Bloomsbury Revisited

 • OBA getroffen door minder subsidie

  29 oktober 2019

  Wethouder Meliani van Cultuur wil 2% extra subsidie voor culturele instellingen terugbrengen naar 0,9%. De OBA wordt het hardst getroffen door dit besluit. Directeur Martin Berendse: “Voor 2020 is dit zo’n 250.000 euro minder, maar voor de jaren erna betekent dit een gat in de begroting van zes ton.”

  Bekijk details van OBA getroffen door minder subsidie

 • Opening Huis van alle Talen

  29 oktober 2019

  De bekende Marokkaans-Franse auteur en journalist Leïla Slimani is zaterdag 2 november aanstaande op uitnodiging van Institut de Français des Pays-Bas en de OBA aanwezig bij de opening van het Huis van alle Talen. Literatuurcriticus en auteur Margot Dijkgraaf gaat met Slimani in gesprek over haar werk en de sociaal maatschappelijke thema’s die hierin centraal staan.

  Bekijk details van Opening Huis van alle Talen