Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 54)

 • Bouw je eigen bordspel en ontdek de wereld van VR-games in de Maakplaats Bekijk details

  16 maart 2023

  Kom jij ook naar het spelletjeslaboratorium? We maken niet alleen ons eigen bordspel en duiken ook in de wereld van VR-games.

 • Hoera! het is weer Boekenweek Bekijk details

  10 maart 2023

  Dat betekent een groot leesfeest voor iedereen. Het thema van de Boekenweek is dit jaar: "Ik ben alles". Het moet uitnodigen tot stilstaan bij je identiteit.

 • Welkom in de bibliotheek van de toekomst Bekijk details

  2 maart 2023

  Wat zou jij willen lenen van de bibliotheek van de toekomst? Een gitaar, bakspullen of een VR-bril? En wat wil je in deze bieb ontdekken, leren of doen? Op 11 maart kun je met ons meedenken.

 • Boekverkoop aardbevingsslachtoffers Turkije en Syrië Bekijk details

  16 februari 2023

  Bij de OBA leven we enorm mee met de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Om ons steentje bij te dragen gaan we vanaf aankomende zaterdag in 13 buurtvestigingen boeken verkopen. Dus ben je op zoek naar bergen kinderboeken, wil je je kookboekenbieb uitbreiden of wil je wegdromen bij een verse stapel romans, kom dan boeken kopen en steun de slachtoffers van de aardbeving. Alle opbrengsten gaan naar Giro 555.

 • Speciale valentijnsactie: samen gratis naar de film met je nieuwe OBA-pas Bekijk details

  31 januari 2023

  Als je vriend, tante of Valentijn een OBA-lidmaatschap afsluit, kunnen jullie samen gratis naar de film. En niet zomaar een, maar romantische klassieker 'The Age of Innocence'. Word nu lid en maak je klaar voor een avond vol romantiek, livemuziek en heel veel leuke gasten 🍿

 • Hulp bij geldzaken in de OBA Bekijk details

  16 januari 2023

  Het afgelopen jaar zijn alle kosten behoorlijk gestegen. De inkomsten kunnen alleen nog wel eens achterblijven. Soms is het fijn als iemand je kan helpen het overzicht te bewaren. Deze week start de OBA daarom de campagne voor ons programma Hulp bij geldzaken. Drie weken lang vertellen wij dat je in de OBA gratis terecht kan met jouw vragen over geld.

 • Een stukje verwondering op Blauwe Maandag Bekijk details

  16 januari 2023

  Vandaag is het Blue Monday, de zogenoemd ‘meest depressieve dag van het jaar’. Gelukkig is het ook de dag dat de derde editie van De Blauwe Maandag verschijnt, de krant die eens per jaar de poëzie van het alledaagse tot headlines verheft. Om je een portie poëzie en verwondering te geven deze donkere dagen, bieden wij de krant in 16 filialen door de hele stad gratis aan. Aan deze editie werkten onder anderen Kees van Kooten, Froukje, Oek de Jong en Ester Naomi Perquin mee. De perfecte namen om jouw...

 • Hulp in de digitale wereld Bekijk details

  4 januari 2023

  Steeds meer zaken regelen we digitaal. Van boodschappen bestellen tot belastingaangifte doen. De ene keer is het eenvoudig, een andere keer struikel je over de complexiteit. Dat je net een lang formulier hebt ingevuld, en dat je dan foutmeldingen krijgt, of alle antwoorden ineens gewist zijn. Of, wat je ook doet, je maar niet ingelogd raakt bij DigiD. Voor mensen die niet digitaal vaardig zijn, ligt frustratie op de loer.

 • Terugblikken op een sociaal betrokken 2022 Bekijk details

  13 december 2022

  Bezoekersaantallen herstellen en 'Ik ga leven' van Lale Gül meest geleende boek dit jaar

 • Amsterdamse lokale omroepen AT5 en SALTO trekken in bij OBA Oosterdok Bekijk details

  8 december 2022

  Superleuk nieuws! Samen met de Publieke Omroep Amsterdam (AT5 en SALTO) gaan we in 2023 een duurzame samenwerking aan. Zo krijgen inwoners van Amsterdam de kans om hun mediatalenten te ontwikkelen, digitaal- en mediawijzer te worden en zelf verhalen te vertellen en te delen.

Paginanavigatie