De OBA is alleen open op afspraak voor de OBA Bestelservice en activiteiten. Binnen lopen zonder afspraak kan nog niet door de coronamaatregelen van de overheid. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 117)

 • Amsterdammers lezen door Bekijk details

  16 april 2021

  De deuren van de 27 OBA-vestigingen zijn sinds december gesloten, maar dit weerhoudt OBA-leden gelukkig niet om door te lezen. E-books zijn heel populair en bij de OBA Bestelservice is de 20.000e bestelling afgehaald.

  Bekijk details van Amsterdammers lezen door

 • OBA en European Cultural Foundation slaan handen ineen Bekijk details

  8 april 2021

  De OBA en de European Cultural Foundation (ECF) gaan samenwerken. Beide partijen delen de visie dat bibliotheken dienen als veilige publieke plekken waar bezoekers de mogelijkheid hebben te leren, anderen te ontmoeten en zich uit te spreken. Dergelijke openbare ontmoetingsplaatsen zijn onmisbaar voor een gezonde samenleving en het welzijn van mensen. OBA en ECF gaan onder andere gezamenlijk programma's organiseren. Op 9 mei – Europadag – lanceren ECF en OBA met zes andere Europese bibliotheken The...

  Bekijk details van OBA en European Cultural Foundation slaan handen ineen

 • Verbouwing OBA Olympisch Kwartier van start Bekijk details

  31 maart 2021

  De verbouwing van OBA Olympische Kwartier is van start gegaan. De sleutels zijn overhandigd aan de aannemer en in de vestiging zijn de kantoren en de afgesloten ruimte al leeggehaald voor een nieuwe gebruiker. De collectie is al van 18.000 items naar 12.000 teruggebracht, de faciliteiten voor bezoekers blijven en een aantal wordt ook verbeterd. We hopen voor 1 september de deuren weer te kunnen openen.

  Bekijk details van Verbouwing OBA Olympisch Kwartier van start

 • OBA viert 20 jaar huwelijk voor personen van gelijk geslacht Bekijk details

  29 maart 2021

  Vrijdag 1 april is het twintig jaar geleden dat Job Cohen in Amsterdam de eerste burgerlijk huwelijken voor koppels van hetzelfde geslacht ter wereld sloot. Nederland ging hierdoor de geschiedenisboeken in als eerste land ter wereld waar dit huwelijk legaal werd. Veel landen volgden deze stap op de weg naar gelijkheid. De OBA staat op 1 april om 20.00 uur in samenwerking met Pride Amsterdam, Amsterdam Museum en Salto TV met een feestelijke livestream stil bij deze mijlpaal. De stream is te volgen...

  Bekijk details van OBA viert 20 jaar huwelijk voor personen van gelijk geslacht

 • OBA NEXT: een openbare innovatieve leer- en ontwikkelplek voor heel Amsterdam Bekijk details

  23 maart 2021

  Amsterdam krijgt er met OBA NEXT een nieuwe leer- en ontwikkelplek bij. Het wordt een openbare voorziening die met een breed aanbod van activiteiten kansengelijkheid stimuleert, door bij te dragen aan de talentontwikkeling en digitale vaardigheden van alle Amsterdammers. De gemeente, OBA en een breed scala aan maatschappelijke organisaties hebben de handen ineengeslagen om van deze bibliotheek nieuwe stijl een inspirerende plek te maken voor heel Amsterdam. Met deze openbare ontmoetingsplek ontwikkelt...

  Bekijk details van OBA NEXT: een openbare innovatieve leer- en ontwikkelplek voor heel Amsterdam

 • OBA-leden gezocht voor rubriek in Bibliotheekblad Bekijk details

  17 maart 2021

  Voor de rubriek ‘Wat leest de Bibliotheekbezoeker?’ is Bibliotheekblad op zoek naar OBA-leden die een korte recensie willen schrijven over een boek dat ze bij hun bieb hebben geleend. Vind jij het leuk om iets te vertellen over je lievelingsboek, ben je niet bang om met een foto in het blad te staan en wil je kans maken op een boekenbon ter waarde van €25? Doe dan mee!

  Bekijk details van OBA-leden gezocht voor rubriek in Bibliotheekblad

 • De OBA en Internationale Vrouwendag Bekijk details

  3 maart 2021

  Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag! Deze dag staat jaarlijks in het teken van de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen over de hele wereld. Wil je je graag verdiepen in feministische literatuur, zoek je leestips van inspirerende vrouwen of ben je benieuwd wat de OBA nog meer met deze onderwerpen doet? We hebben een paar interessante tips voor je op een rijtje gezet.

  Bekijk details van De OBA en Internationale Vrouwendag

 • Publicroam in de OBA Bekijk details

  2 maart 2021

  De OBA is gestart met publicroam. In alle OBA-vestigingen kunnen bezoekers vanaf nu gratis het wifi-netwerk gebruiken met behulp van publicroam naast het eigen wifi-netwerk OBA Wireless.

  Bekijk details van Publicroam in de OBA

 • Nieuwe leden Raad van Toezicht OBA Bekijk details

  1 maart 2021

  In de afgelopen weken heeft de werving van nieuwe leden van de Raad van Toezicht van de OBA plaatsgevonden. Er waren twee vacatures in verband met het vertrek van Femke den Boer en Sandra Chedi.

  Bekijk details van Nieuwe leden Raad van Toezicht OBA

 • OBA Osdorp vernieuwd: een ontmoetingsplek voor inspiratie en samenwerking Bekijk details

  15 februari 2021

  OBA Osdorp is vernieuwd. Het is in alle opzichten een moderne OBA-vestiging geworden. Er is een nieuwe Maakplaats 021 en de OBA deelt deze locatie met ICT-school Techgrounds. Zo is deze OBA een ontmoetingsplek voor inspiratie en samenwerking geworden, met veel ruimte voor leren, ontwikkeling en innovatie. MINT Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp en gaf vorm aan de OBA van nu.

  Bekijk details van OBA Osdorp vernieuwd: een ontmoetingsplek voor inspiratie en samenwerking