Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 163)

 • Ons statement over het nieuwe coalitieakkoord Bekijk details

  25 mei 2022

  Vandaag is het nieuwe Amsterdamse coalitieakkoord gepresenteerd. Daarin is veel aandacht voor de OBA. Lees hier ons statement.

  Bekijk details van Ons statement over het nieuwe coalitieakkoord

 • Publicroam in de OBA Bekijk details

  26 april 2022

  De OBA is gestart met publicroam. In alle OBA-vestigingen kunnen bezoekers vanaf nu gratis het wifi-netwerk gebruiken met behulp van publicroam naast het eigen wifi-netwerk OBA Wireless.

  Bekijk details van Publicroam in de OBA

 • Praat Nederlands en ontmoet mensen in het taalcafé Bekijk details

  22 april 2022

  Het OBA online taalcafé gaat open. Heb je een smartphone, tablet of computer met camera en microfoon? Dan kun je meedoen. Je praat met vier of vijf mensen. En een vrijwilliger die goed Nederlands spreekt.

  Bekijk details van Praat Nederlands en ontmoet mensen in het taalcafé

 • Nieuwe mijlpaal voor ontwikkeling Verhalenhuis in Nieuw-West Bekijk details

  28 maart 2022

  Het Verhalenhuis, het nieuwe kunst- en cultuurcentrum voor Nieuw-West, is een stap dichterbij gekomen. De gemeente Amsterdam en ontwikkelaar MRP hebben een voorlopig koopcontract getekend voor het Verhalenhuis, dat in de plint van het nieuwbouwproject MIX aan het Osdorpplein komt. Ook is het ontwerp voor het totale project gereed, waarbij het Verhalenhuis als nieuwe openbare plek in Nieuw-West een uitnodigende uitstraling heeft gekregen.

  Bekijk details van Nieuwe mijlpaal voor ontwikkeling Verhalenhuis in Nieuw-West

 • De winnaars van de voorleeswedstrijd Read2Me! Bekijk details

  16 maart 2022

  Vorige week woensdag 9 maart tijdens de voorleeswedstrijd Read2Me! zat het OBA theater aan de Oosterdokskade weer eens helemaal vol. Acht brugklassers van verschillende scholen uit Amsterdam lazen voor uit hun favoriete jeugdboek. Aangemoedigd door al hun klasgenoten. En wat deden de voorlezers het goed! De jury had het er maar moeilijk mee. De voorlees kwaliteit had een hoog niveau. Eén ding was overduidelijk: Rayaan van het Ir. Lely Lyceum is de Amsterdamse winnaar van de Read2Me! voorleeswedstrijd...

  Bekijk details van De winnaars van de voorleeswedstrijd Read2Me!

 • Samenwerking met Buurtteam Buitenveldert in vernieuwde OBA-vestiging Bekijk details

  15 maart 2022

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en Buurtteam Amsterdam gaan in Buitenveldert nauw samenwerken. De OBA-vestiging aan de Willem van Weldammelaan bij het Gelderlandplein wordt hiervoor verbouwd. Samen met andere buurtorganisaties zullen hier meer gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd. De start van de verbouwing van de nieuwe vestiging staat gepland in het najaar.

  Bekijk details van Samenwerking met Buurtteam Buitenveldert in vernieuwde OBA-vestiging

 • Maaklessen voor ruim 200 Amsterdamse kinderen Bekijk details

  10 maart 2022

  Ruim tweehonderd kinderen van drie Amsterdamse basisscholen krijgen sinds januari speciaal maakonderwijs in de klas. In de maaklessen draait het om ontwerpen, maken, bouwen, experimenteren en ontdekken. Dit initiatief van de Mokum Maakcoalitie biedt enerzijds een verrijking van het onderwijsprogramma en zorgt anderzijds voor verlichting van de werkdruk bij leraren.

  Bekijk details van Maaklessen voor ruim 200 Amsterdamse kinderen

 • OBA Koers 2030 Bekijk details

  1 maart 2022

  Op 8 februari presenteerden we ons toekomstplan OBA Koers 2030. OBA Koers 2030 beschrijft onze route de komende jaren. We werken samen aan een moderne, maatschappelijke, hybride bibliotheek voor, door en van alle Amsterdammers. Hoe ziet de OBA er in de toekomst uit? Dat laten we zien in de volgende animatie:

  Bekijk details van OBA Koers 2030

 • OBA-leden geven bakfietsen cadeau voor meer leesplezier Bekijk details

  7 februari 2022

  Met een donatie van een grote groep betrokken OBA-leden heeft de OBA drie elektrische bakfietsen gekocht. Met deze bakfietsen trekken speciaal opgeleide OBA-voorleesconsulenten de wijken in. Daar vertellen ze ouders, verzorgers en organisaties over hoe belangrijk voorlezen voor taalontwikkeling is. De komende periode bezoeken we met de bakfietsen Ouder-en-Kind-Teams, consultatiebureaus, kinderopvang en (voor)scholen. Deze zomer wordt er voorgelezen in parken, markten en pleinen.

  Bekijk details van OBA-leden geven bakfietsen cadeau voor meer leesplezier

 • OBA Molenwijk wordt verbouwd en krijgt een horecavoorziening Bekijk details

  2 februari 2022

  Vanaf juli wordt OBA Molenwijk verbouwd. Er ligt een mooi plan om het pand onderhanden te nemen. De belangrijkste aanpassing is een uitbouw waar een restaurant in komt. Meer details over het nieuwe restaurant volgen spoedig. We verwachten dat de verbouwing tegen het einde van 2022 klaar is.

  Bekijk details van OBA Molenwijk wordt verbouwd en krijgt een horecavoorziening

Paginanavigatie