Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 73)

 • Meedenken over onze website? Bekijk details

  7 december 2023

  Bij de OBA werken we aan een website die voor iedereen makkelijk te gebruiken is. En jij kunt ons daarbij helpen! Doe je mee aan onze test, zodat we de website kunnen verbeteren?

 • OBA Linnaeus weer open na korte verbouwing Bekijk details

  5 december 2023

  Onze geliefde huiskamer OBA Linneaus is nu nóg een stukje fijner en mooier. Vanaf 5 december kun je weer langskomen in de vestiging.

 • Stadsdeelcommissie Zuidoost over OBA Next Bekijk details

  30 november 2023

  Dinsdag 28 november stonden de twee OBA Next locaties op de agenda van de commissievergadering stadsdeel Zuidoost. En Zuidoost K-buurt liet zich duidelijk horen. De insprekers hielden een krachtig pleidooi en de support vanaf de tribunes was indrukwekkend. Zowel Martin Berendse als kwartiermaker Chris Sigaloff waren aanwezig.

 • Waar komt de bibliotheek van de toekomst in Zuidoost? Bekijk details

  20 november 2023

  De voorbereidingen van de bibliotheek van de toekomst, OBA Next, zijn in volle gang. Na het besluit van Amsterdam om OBA Next te verplaatsen naar Zuidoost, zijn er op basis van nauwkeurig beschreven criteria 20 locaties onderzocht. Het Anton de Komplein en Kraaiennest sluiten het beste aan. De gemeente Amsterdam heeft inmiddels het dagelijks bestuur Zuidoost om advies gevraagd zodat begin volgend jaar een definitieve knoop doorgehakt kan worden.

 • Kijk OBA Live van 26 oktober terug Bekijk details

  30 oktober 2023

  Mentale gezondheid en een inkijkje in de wonderlijke wereld van de media. Deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod in de nieuwe aflevering van OBA Live.

 • Kijk 'm terug: OBA Live van 12 oktober Bekijk details

  16 oktober 2023

  Wereldarmoededag, dromerige AI-kunstwerken en Hazes maar dan swingend... Deze drie onderwerpen komen aan bod in de nieuwste aflevering van OBA Live.

 • De OBA is in alle buurten thuis Bekijk details

  27 september 2023

  Hoera! We hebben een spiksplinternieuwe merkcampagne. Met deze opvallende najaarscampagne, die je zowel online als offline kunt tegenkomen, willen we aan elke Amsterdammer laten zien dat je je thuis mag voelen in de bibliotheek. Er is een OBA in iedere buurt. En of je nu een bezoekje brengt aan één van die 28 vestigingen of gewoon even online snuffelt, je kunt overal kennismaken met een rijk en divers aanbod.

 • Test je kennis in de Grote Amsterdam Quiz Bekijk details

  29 augustus 2023

  Wat is de langste straat van Amsterdam? Wat gaat er op een broodje halfom en wat weet jij van Amsterdamse muzikanten? Als jouw quizhart hier harder van gaat kloppen, dan is dit evenement echt iets voor jou.

 • Most Interesting Person: Van het pad in de bieb Bekijk details

  9 augustus 2023

  Stel je voor: Je nodigt de meest interessante personen die je kent uit om over hun passie te komen vertellen, en je vroeg ze op hun beurt weer hún meest interessante persoon mee te nemen. Bedenk je eens wat dat op kan leveren... Stuart Holt (filmmaker en oprichter van The Most Interesting Person) heeft precies dit gedaan. Kom 12 november naar OBA Oosterdok om deze paden van inspiratie te ervaren!

 • We vieren dat Amsterdam 750 jaar wordt en Amsterdammers gaan bepalen hoe we dat gaan vieren Bekijk details

  12 juli 2023

  Amsterdam viert over twee jaar zijn 750ste verjaardag en dat viert de OBA mee. Om de stad nu al in feeststemming te brengen, kunnen bewoners uit alle stadsdelen op 27 september in OBA Oosterdok een verjaardagsplan pitchen om hun buurt een beetje mooier te maken.

Paginanavigatie