Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 69)

 • Test je kennis in de Grote Amsterdam Quiz Bekijk details

  29 augustus 2023

  Wat is de langste straat van Amsterdam? Wat gaat er op een broodje halfom en wat weet jij van Amsterdamse muzikanten? Als jouw quizhart hier harder van gaat kloppen, dan is dit evenement echt iets voor jou.

 • De meest fascinerende mensen van Amsterdam Bekijk details

  9 augustus 2023

  Amsterdam heeft een natuurlijke aantrekkingskracht voor werelds meest boeiende individuen. De stad trekt vrijdenkers, radicale kunstenaars, slimme ondernemers en andere buitengewone rolmodellen aan. Mensen die zich lastig laten categoriseren.

 • We vieren dat Amsterdam 750 jaar wordt en Amsterdammers gaan bepalen hoe we dat gaan vieren Bekijk details

  12 juli 2023

  Amsterdam viert over twee jaar zijn 750ste verjaardag en dat viert de OBA mee. Om de stad nu al in feeststemming te brengen, kunnen bewoners uit alle stadsdelen op 27 september in OBA Oosterdok een verjaardagsplan pitchen om hun buurt een beetje mooier te maken.

 • 'Gratis lid van de openbare bibliotheek van wieg tot graf: wat houdt ons tegen?' Bekijk details

  2 juli 2023

  Onder deze kop verscheen het opiniestuk van OBA-directeur Martin Berendse in de Volkskrant. Hij geeft reactie op de recent verschenen column van Sylvia Witteman en grijpt haar kritiek op de kosten van een lidmaatschap aan voor een veel belangrijker punt. Namelijk: de bibliotheek zou voor iedereen gratis moeten zijn. 

 • Leesoffensief in de praktijk Bekijk details

  2 juli 2023

  OBA School spant zich in voor het vergroten van taalplezier en taalmotivatie. Inmiddels hebben we hiertoe afspraken gemaakt met meer dan dertig scholen primair onderwijs in Zuidoost, Diemen, Nieuw-West en Noord, waaronder 19 basisscholen in Zuidoost via het schoolbestuur Zonova.

 • Ontmoet onze buren in het Verhalenhuis Bekijk details

  2 juli 2023

  De OBA werkt al een aantal jaar samen met de culturele partners El Hizjra, Oxville Cinema en FunX aan de realisatie van het Verhalenhuis in Nieuw-West: een voor iedereen toegankelijke plek met een brede programmering op maatschappelijk, cultureel en educatief gebied. Inmiddels zijn de laatste bestuurlijke hobbels genomen en kan dit najaar de ontwerpfase starten. In juni vond de kennismakingsavond voor de buurt plaats waarbij de eerste ideeën zijn uitgewisseld over onder meer uitbreiding van de boekencollectie....

 • Samen worden we digitaal redzamer Bekijk details

  2 juli 2023

  Ongeveer een vijfde van de bewoners uit Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel heeft moeite mee te komen in onze digitale samenleving. De OBA biedt een veilige plek om te werken aan deze digitale vaardigheden.

 • Deze zomer mag je boeken zes weken lenen Bekijk details

  23 juni 2023

  In de zomervakantie is de leenperiode zes weken in plaats van drie weken. Alle materialen die tussen 15 juli en 3 september worden geleend worden automatisch uitgeleend voor 6 weken. Dan kun je met een gerust hart en een grote koffer vol boeken op reis. Geniet van de zomer!

 • OBA live: onze nieuwe talkshow in samenwerking met AT5 Bekijk details

  25 mei 2023

  Onze vrienden van AT5 wonen al enige tijd bij ons in de centrale bibliotheek op Oosterdok. En dat zorgt natuurlijk voor een heleboel kruisbestuiving en mooie ideeën.

 • Wethouder Onderwijs Marjolein Moorman heropent OBA en buurtteam in Molenwijk Bekijk details

  11 mei 2023

  Na een grondige verbouwing is OBA Molenwijk vandaag officieel heropend. De totaal vernieuwde bibliotheek in Amsterdam-Noord heeft onder meer een glazen entree en een eigen koffiehuis gekregen. Daarnaast heeft Buurtteam Molenwijk van De Sociale Maatschap zich gevestigd als nieuwe bewoner in het verbouwde pand.

Paginanavigatie