41 jaar poezenkrant bij de OBA

Gepubliceerd op: 3 februari 2015 10:27

Op 7 februari 2015 bestaat De Poezenkrant 41 jaar. In de Centrale OBA wordt dit priemgetal gevierd met een expositie in 21 vitrines verspreid door het hele gebouw. Met foto's, boze brieven, misdrukken, documenten, voorbeelden, originelen en briefkaarten van onder meer Rudy Kousbroek en Willem Frederik Hermans.

Je weet nooit wanneer hij uitkomt of hoe hij er uitziet: De Poezenkrant, een van Nederlands merkwaardigste periodieken, sinds 1974 uitgegeven door ‘Directeur’ P. Schreuders, ook bekend als grafisch ontwerper Piet Schreuders. Is het wel een krant? Gaat het wel over poezen? De liefhebbers weten wel beter dan zulke vragen te stellen. Ze lezen het blad om de sfeer, de toon, de specifieke graad van gekte. Begonnen als gekopieerd A4-tje met twintig abonnees, bleef De Poezenkrant, met de eigenzinnigheid van een kat, vier decennia lang een van de weinige constanten in het leven van een zich gestaag uitbreidende en verjongende lezersschare. En De Poezenkrant groeide en veranderde mee, in steeds andere uitvoeringen en formaten.

De tentoonstelling is van 7 februari t/m 31 maart te zien in de Centrale OBA. Zaterdag 7 februari is er een feestelijk jubilieumprogramma in het theater van de OBA. Dit programma is inmiddels uitverkocht, er zijn geen kaarten meer verkrijgbaar.