Wie jarig is trakteert

Gepubliceerd op: 8 februari 2024 16:30

De Studie- en Leeszaal op de Keizersgracht

Vandaag 105 jaar geleden werd op de Keizersgracht de eerste OBA geopend. Daarom trakteerden we in ieder stadsdeel op 'lettersoep'. Daarmee vierden we niet alleen onze verjaardag, maar ook de hartverwarmende en verbindende rol van de buurtbibliotheek. Een plek waar verschillende generaties, talen en culturen elkaar kunnen ontmoeten, iets kunnen leren, om hulp kunnen vragen of zich kunnen laten inspireren.

De actie vond plaats bij de volgende OBA-vestigingen: OBA Diemen,  OBA Buitenveldert,  OBA Mercatorplein, OBA Oosterdok, OBA Bijlmerplein, OBA Postjesweg en OBA Molenwijk. In samenwerking met Moving Arts Project werden er per betrokken vestiging 105 bekers overheerlijke veganistische linzensoep uitgedeeld. Elke soepbeker was genummerd en de soepdrinker met beker 105 werd verblijd met een jaar gratis lidmaatschap van de OBA. Bezoekers reageerden enthousiast, in Buitenveldert werd er zelfs 'Lang zal ze leven' gezongen. 

Blaasband op het Oosterdok

Op de hoofdvestiging OBA Oosterdok speelde blaasband Dynamo Mundi op het bordes en werden er ‘Eberhardjes’ uitgedeeld aan bezoekers. Dit koekje is vernoemd naar oud-burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan en staat voor verbinding tussen de mensen in de stad. Ook hier werd aan de 105e bezoeker een gratis lidmaatschap van de OBA aangeboden.

Op de foto hierboven: de Studie- en Leeszaal op de Keizersgracht.

De foto's hieronder zijn gemaakt door Bruno van der Kraan.