Hoera! Maakplaats 021 bestaat 4 jaar

Gepubliceerd op: 7 mei 2021 13:44

Wat hebben we geleerd in vier jaar Maakplaats 021, hoe kijken we naar de toekomst en welke invloed heeft maakonderwijs op jonge Amsterdammers? Je leest het antwoord op deze vragen en meer in het Maakazine #2.

Op 3 februari 2017 is de allereerste maakplaats van Amsterdam geopend: Maakplaats 021 Waterlandplein. En daar is het niet bij gebleven! Zo zijn we van één naar maar liefst negen maakplaatsen gegaan, werken we samen met lokale en stedelijke partners én komen er dagelijks kinderen uit alle stadsdelen naar de maakplaatsen om zich verder te ontwikkelen in creatieve technologie en maken.

In Maakazine #2 lees je alles over de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden binnen Maakplaats 021, maak je kennis met onze partners, ontdek je hoe je een maker wordt en lees je de verhalen van kinderen die in de maakplaatsen aan de slag zijn gegaan.
En, niet te vergeten: we richten onze blik op de toekomst van Maakplaats 021.

Onderzoek naar leren in Maakplaats 021

Uit het eindrapport dat de Hogeschool van Amsterdam opstelde over Maakplaats 021 blijkt dat kinderen graag naar de maakplaatsen komen en daar vaak verschillende programma's volgen. Kinderen zijn gemotiveerd om te maken en ontwikkelen durf in de maakplaats. Maakplaatscoaches merken op dat jonge makers niet alleen hun technische en creatieve vaardigheden ontwikkelen, maar er ook op sociaal vlak op vooruitgaan. Lees hierover meer in het eindrapport en de bijbehorende brochures.