Terugkijken: OBA Live met 'tonnair' Vincent Kouters en muzikant Rocks

Gepubliceerd op: 8 april 2024 12:00

OBA Live is de 2-wekelijkse talkshow van AT5 en de OBA. Iedere week hebben we goede gesprekken met interessante gasten. 4 april waren te gast: journalist Vincent Kouters, die in vijf jaar 'tonnair' is geworden, en muzikant Rocks van rapformatie THC, die 20 jaar geleden de eerste grote hit scoorde met 'Wil je weten hoe het voelt'.

Journalist Vincent Kouters had zijn geldzaken niet op orde, maar vijf jaar geleden gooide hij zijn leven om. Hij  verdiepte zich in sparen en begon met beleggen. Hij ging  steeds bewuster met zijn geld om en stelde zichzelf een doel. Hij zou een ton sparen om zijn financiële zekerheid te vergroten. Dit spaardoel behaalde hij vorig jaar. Hij werd 'tonnair' en schreef hierover een boek, Over geld praat je wel, waarmee hij taboes wil verbreken. Daarnaast wil Vincent laten zien dat het dus mogelijk is om ook met een modaal inkomen te sparen en te beleggen door bewuster met geld om te gaan. 

Mensen moeten meer van elkaar weten wat ze verdienen, want er heerst veel onwetendheid. Over geld praten kan daarom emanciperend werken, omdat je veel van elkaar kunt leren.

— Vincent Kouters

20 jaar THC

Bijna twintig jaar geleden kwam de hit 'Wil je weten hoe het voelt' uit, van rapformatie Tuindorp Hustler Click, afgekort THC. Rocky (Rocks) Soekha blikte met ons terug op de beginjaren. 'Het was tof om te experimenteren met muziek, maar toen ik begon had ik nooit gedacht dat het gehoord zou worden. We verkochten onze eerste cd's vanuit de kofferbak terwijl we rondreden in de stad. We hadden destijds niet door dat we zo'n groot bereik hadden.' Rocks vertelde ook dat ze destijds hun geldzaken niet op orde hadden. Achteraf gezien zou hij het anders hebben aangepakt. Ook in de muziekindustrie is openheid over geld belangrijk, maar niet in de studio. 'Ik heb één regel, en dat is dat er bij mij in de studio niet over geld wordt gesproken. In de studio zijn we namelijk kunst aan het maken en doe ik gewoon wat ik tof vind.' 

kijk OBA Live terug