ABC van het maken

Gepubliceerd op: 19 mei 2017 11:30

De wereld heeft een nieuwe generatie kritische makers en ontwerpers nodig. Maakonderwijs kan daarbij helpen. Platform Maker Education lanceert daarom de campagne ABC van het Maken. De OBA en Maakplaats 021 sluiten hierbij aan met diverse activiteiten in de Maakweek, vanaf 22 mei.

Van robots tot coderen

Kinderen kunnen mBots, kleine robotjes, coderen en schrijven vervolgens samen de slogan van Maakplaats 021, ‘Iedereen is een maker’. Bij het OBA CodeTeam leren kinderen een eigen game of programma bouwen. Alle activiteiten vinden plaats in Maakplaats 021, de speelkamer van de OBA waar jongens en meisjes creativiteit en digitale vaardigheden ontwikkelen. Bekijk de agenda op oba.nl/maakplaats021.

Waarom meer maakonderwijs?

ABC voor het Maken zet zich in voor meer maakonderwijs in Nederland. In een maatschappij die bol staat van technologie en steeds sneller digitaliseert, is het belangrijk dat kinderen nieuwe vaardigheden leren die passen bij de 21ste eeuw. Zoals programmeren, maar ook oplossingsgericht denken en ondernemen. Door iets te maken, leren kinderen problemen op te lossen, de wereld beter te begrijpen én deze te beïnvloeden.

Deel mee

Resultaten delen? Dat kan via #watmaakjij. ABC van het Maken is een initiatief van Platform Maker Education (Fabklas, Frysklab en Waag Society) in samenwerking met Mediawijzer.net en partners uit heel Nederland. Lees meer op abcmaken.nl/over-abc en ontdek elke letter van het maakalfabet.