Advies over kinderboeken met de OBA Boekenwijzer

Gepubliceerd op: 6 november 2017 15:03

Nieuw: de OBA Boekenwijzer. Hiermee geven kinderen elkaar tips over kinderboeken. Andere kinderen kunnen lezen waar een boek over gaat en besluiten of ze het boek ook willen lenen.

Met de OBA Boekenwijzer, een speciale boekenlegger, komt een idee van OBA Kinderdirecteur Dominique van Hoof tot leven. Dominique (10) ziet graag dat kinderen elkaar op een leuke manier boekentips geven. Op de Boekenwijzer tippen kinderen (6+) een kinderboek dat ze hebben gelezen. Ze beantwoorden een aantal vragen en kunnen de OBA Boekenwijzer versieren. Deze wordt vervolgens in het boek gestopt en in een speciale boekenkast gezet zodat andere kinderen de recensie kunnen lezen. 

In de volgende OBA-vestigingen kunnen kinderen de Boekenwijzer invullen:

Over de OBA Kinderdirecteur

Met bijna 100.000 jeugdleden vindt de OBA het belangrijk dat ook kinderen vertellen wat zij van de OBA willen. Daarom is er de OBA Kinderdirecteur, dit jaar is dat Dominique. Zij vergadert met de directeur, bedenkt jeugdactiviteiten en doet nog veel meer. In december wordt een nieuwe OBA Kinderdirecteur gekozen, en daarnaast een nieuw team van OBA Onderzoekers.

Meer informatie staat op www.oba.nl/kinderdirecteur