Op dit moment vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

Feestelijke opening Afro-bieb

Gepubliceerd op: 20 augustus 2020 09:26

Op 11 september wordt in het Huis van alle Talen in OBA Oosterdok om 18.00 uur de Afro-bieb geopend. Na de officiële opening vindt het Afro-bieb festival plaats, met aansluitend om 20.45 uur de viering van het Ethiopisch Nieuwjaar.

De officiële opening wordt verricht door Martin Berendse, directeur van de OBA en Kibret Mekonnen, initiatiefnemer en coördinator van de Afro-bieb. De opening in het Huis van alle Talen wordt, met in achtneming van de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus, in besloten comité gehouden. Onder de genodigden bevinden zich onder andere afgevaardigden van diverse Ambassades en donateurs die boeken hebben gedoneerd aan de Afro-bieb.

Vanaf 18.30 uur gaat het Afro-bieb festival van start. Dit festival bestaat uit diverse kleurrijke, culturele programmaonderdelen en wordt afgesloten met de viering van het Ethiopische Nieuwjaar. Voor alle bezoekers is in kleine groepen een diner met de culinaire schatten die het Afrikaanse continent rijk is.

bestel kaarten voor de feestelijke opening van de Afro-bieb

Over de Afro-bieb

De Afro-Bieb is een Amsterdams centrum voor Afrikaanse kunsten, talen, literatuur en cultureel erfgoed. De bieb is een initiatief van coördinator Kibret Mekonnen in samenwerking met de OBA. De collectie heeft vier regionale interessegebieden, dat wil zeggen Noord, West, Oost en Zuid- Afrika, naast het continent Afrika in het algemeen.

De boekencollectie omvat werken met een focus op cultuur, geschiedenis, literatuur, fotoboeken (Professionele) en kinderboeken. In onze collectie hebben we boeken in de taal van een van de Afrikaanse landen, in het Nederlands en het Engels.

lees meer over de Afro-bieb

Activiteiten

De culturele publieksprogramma’s en activiteiten gaan over onderwerpen inhakend op de culturen en gemeenschappen van het Afrikaans continent. Om de Afrikaanse cultuur en literatuur voor een breder, diverse publiek toegankelijk te maken, richten we ons op het vertalen van minimaal één Afrikaans literatuurboek per jaar in het Nederlands. Tevens bieden we taallessen aan met betrekking tot de meeste gesproken, talen van Afrikaanse landen, onder andere Oromo, Amhaars, Swahili, Youruba en Zulu.


lees meer nieuws van de OBA