Amsterdam 021 bereidt jongeren voor op de toekomst

Gepubliceerd op: 1 december 2016 10:53

De gemeente Amsterdam investeert € 2 miljoen in het programma ‘Amsterdam 021, maak je toekomst’. De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Waag Society / Fablab Amsterdam, Pakhuis de Zwijger en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) slaan de handen ineen om kinderen en jongeren digitaal vaardig te maken. De eerste Maakplaats van Amsterdam 021 opent op 3 februari 2017 bij OBA Waterlandplein.

Noodzaak voor de toekomst

Leren door te maken, dat is het principe van Amsterdam 021. Een deel van de basisschoolkinderen oefent straks een beroep uit dat nu nog niet bestaat. De samenleving zoekt jongeren die doen en denken kunnen combineren en de stad mede maken. In Maakplaatsen in diverse OBA-vestigingen wordt een nieuwe generatie jongeren opgeleid, die creatieve technologie de baas is en blijft. Jongeren kunnen er spelenderwijs kennismaken met nieuwe technologieën, zoals 3D-printers, en de 21st century skills: een combinatie van digitale vaardigheden, creativiteit en maken. 

Krachten gebundeld

Maakplaats 021

De samenwerking is voor de betrokken partijen een logische, omdat zij hun krachten kunnen bundelen: infrastructuur en publieksbereik (OBA), ervaring met maakonderwijs (Waag Society), ervaring met programma en stadsmaken (Pakhuis de Zwijger) en onderzoek en slagkracht van studenten (HvA). De partners zien het als gezamenlijke uitdaging om ervoor te zorgen dat alle Amsterdamse kinderen en jongeren kunnen deelnemen aan de informatiesamenleving en dat niemand achterblijft.

Volg alvast de updates van de maakplaats bij het Waterlandplein via de Facebookpagina.

Foto: Waag Society.