Amsterdam Designathon Challenge is van start gegaan

Gepubliceerd op: 20 februari 2019 13:24

Maandag 11 februari is op OBA Oosterdok het startschot gegeven voor de Amsterdam Designathon Challenge (ADC), door Job Cohen. Met de eerste workshop trappen de kinderen van de ASVO school de challenge af.

Tijdens OBA 100 zetten de OBA, Maakplaats 021 en Designathon Works samen 4 maanden lang de Maakplaatsen in het thema van ‘leren in de 21e eeuw / de bibliotheek van de toekomst’. Dit gebeurt door middel van 10 challenge-workshops voor kinderen van basisscholen uit heel Amsterdam. Het winnende idee wordt meegenomen in de aanbouw van de OBA NEXT op de Zuidas!

De challenge

De ADC bestaat uit 10 workshops, verspreid over de maakplaatsen door heel Amsterdam. Iedere workshop bevat één klas. Per school doen tussen de één en drie klassen mee aan de challenge. De scholen die in ieder geval meedoen zijn de ASVO school, De Regenboog, De Stap, Day a Week school en 4de montessorischool de Pinksterbloem. 

Alle kinderen die meedoen zijn tussen de 8 en de 12 jaar. Uit iedere workshop/klas wordt aan de hand van een framework een finalist gekozen die gebaseerd op innovatief vermogen, originaliteit, schaalbaarheid & kwaliteit prototype de kans krijgt zijn/haar prototype verder uit te werken tijdens een live-finale.

Finale op 17 mei

De finalisten komen op 17 mei 2019 bijeen in OBA Oosterdok waar ze een dag de tijd krijgen om hun prototypes te verbeteren en versterken om in de middag de resultaten te presenteren voor een vakkundige jury, hun ouders en andere genodigden.

Alle prototypes worden na de workshops voor een bepaalde periode tentoongesteld in OBA Oosterdok als deel van de OBA 100 exposities over de bibliotheek van de toekomst.