Amsterdams Buurt Film Festival

Gepubliceerd op: 21 november 2019 14:43

De 4e editie van het Amsterdams Buurt Film Festival (ABFF) wordt dit jaar op zaterdag 14 december aanstaande gehouden in OBA Oosterdok. Gedurende een dagvullend programma worden ruim 60 films en rapportages vertoont over alles wat er in de Amsterdamse buurten gebeurt. De documentaires zijn gemaakt door zowel beginnende (hobbymatige) filmakers als professionals.

Workshops

In aanloop naar het festivals zijn in oktober in vier OBA vestigingen filmworkshops gegeven. Deelnemers werden tijdens de cursus klaargestoomd om een eigen film te maken over actuele thema’s die zich afspelen in de buurten en wijken van de stad. Naast cameratechniek kwamen ook onderwerpen als redactie en interviewmethoden aanbod.

Films

Het resultaat van de workshops was een eigen film die ingestuurd kon worden voor het ABFF. De jury van het ABFF heeft uit alle inzendingen een selectie gemaakt die vertoond worden in het OBA Theater tijdens het festival op zaterdag 14 december. De overige films zijn te zien tijdens ABFF themabijeenkomsten in 2020.

Op de hoogte blijven? Volg het ABFF op Facebook!