Vanaf zondagavond 20:00 uur tot maandagochtend 10:00 uur vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

Babs Gons is de nieuwe Dichter des Vaderlands

Gepubliceerd op: 14 april 2023 16:22

Babs Gons is de nieuwe Dichter des Vaderlands. Dat is natuurlijk heel leuk. Vanaf september 2023 mag ze deze titel voeren. Ze volgt Lieke Marsman op, die twee jaar lang het ambt bekleedde.

Gons debuteerde in 2021 met haar dichtbundel Doe het toch maar, die werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs en de Poëziedebuutprijs. In 2022 won ze De Johnny, een oeuvreprijs voor podiumpoëzie. Ook schreef ze columns voor Het Parool. Ze maakt maatschappelijk betrokken poëzie waarin ze het politieke op persoonlijk niveau belicht. 

Ben je nu helemaal lekker gemaakt, dan hebben we goed nieuws voor je. We hebben namelijk verschillende boeken van Babs Gons in de collectie, waaronder haar dichtbundel Doe het toch maar, haar columnbundel Alles wat je liefhebt wordt mooi en de bundel Hardop, die ze samenstelde met 18 Nederlandse spoken word-dichters. Je kunt haar werk lenen via oba.nl of in een van onze vestigingen.