Beleef de Nationale Voorleesdagen in de OBA

Gepubliceerd op: 11 januari 2018 10:00

In januari wordt er in de OBA extra veel voorgelezen tijdens de Nationale Voorleesdagen, van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari.

De dagen worden traditiegetrouw geopend met voorleesontbijtjes op woensdag 24 januari in diverse OBA-vestigingen, met onder meer actrice Rifka Lodeizen als voorlezer. Bij het voorlezen staat het Prentenboek van het Jaar, Ssst! De tijger slaapt, centraal. In OBA Bijlmerplein is het ontbijt extra bijzonder, want het is de eerste publieke activiteit voor de pas benoemde OBA Kinderdirecteur Darryl.

Van voorleesavonturen tot verteltheater

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er in de OBA nog meer te beleven voor de allerkleinsten en hun ouders. Zo is er een interactief voorleesavontuur met acteur en schrijver Curt Fortin en komt theaterduizendpoot Ton Meijer langs om met klassieke muziek, blues en theater het verhaal van de tijger te vertellen. De meeste activiteiten zijn gratis, bekijk het volledige programma op www.oba.nl/voorleesdagen. 

Gratis tijgertje cadeau en kleuractie

Kinderen van 2 tot 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen OBA-lid worden, ontvangen een tijgerpoppetje uit het verhaal cadeau. Ook is er een kleuractie waarbij een OBA-tasje en vrijkaartjes voor jeugdtheater gewonnen kunnen worden. Het OBA-lidmaatschap is gratis voor kinderen. 

Het belang van voorlezen

De Nationale Voorleesdagen worden georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CNPB). Tijdens deze periode wordt er extra veel voorgelezen in bibliotheken en op scholen. Voorlezen is belangrijk: al met 15 minuten voorlezen per dag, leert een kind zo’n 1.000 woorden extra per jaar. De OBA heeft een uitgebreide collectie prentenboeken.  

Neem voor meer informatie en het hele programma een kijkje op oba.nl/voorleesdagen