Black Achievement Month in de OBA

Gepubliceerd op: 25 september 2018 11:07

Black Achievement Month biedt een podium aan zwarte rolmodellen via exposities, debatten, theater, dans en film.

OBA Oosterdok doet ook mee met twee voorstellingen en een workshop.

Première Konfo Junior (6+)
De muziek- en dansvoorstelling Konfo gaat over spirituele kracht. Theatergezelschap Untold beeldt dit uit met Afrikaanse en Afro-Caraïbische dans, muziek, symboliek en zang. Speciaal voor de Black Achievement Month maakte de groep een kinderversie: Konfo Junior. Het motto van Untold is om aan jongeren te laten zien hoe waardevol de Afro Nederlandse identiteit en cultuur is. Hoe kan dat beter dan met aanstekelijke dans en theater?

Workshops African Performance Arts (6+)
Stilzitten is natuurlijk onmogelijk als je omringd wordt door Afrikaanse en Afro-Caraïbische dans en muziek. Daarom zijn er de workshops African Performance Arts. De hele familie is welkom, dus mama’s, papa’s, verzorgers, opa’s en oma’s: doe alvast maar wat stretchoefeningen.

Anansi en de nieuwe wereld (3+)
Ooit werden de avonturen van Anansi stiekem rondverteld onder slaven op plantages. Inmiddels gaan ze de hele wereld over. Anansi is een eigenzinnige spin. Hij haalt allerlei streken uit om mensen, dieren en goden op een verkeerd spoor te brengen. Is dat dan allemaal wel rechtvaardig? Dat is een vraag die in de Anansi-verhalencontinu gesteld wordt. In de interactieve en humoristische voorstelling Anansi en de nieuwe wereld nemen theatermakers Dorothy Blokland en Yahmani Blackman het publiek mee op de reis die de bijzondere spin Anansi maakt van Afrika naar het westen.

Beeld: Angela Tellier