Boekenweek bij de OBA

Gepubliceerd op: 6 maart 2014 13:21

Maart staat bij de OBA traditiegetrouw in het teken van de Boekenweek. De inmiddels alweer 79e Boekenweek vindt plaats van zaterdag 8 t/m zondag 16 maart. Het thema is reizen, het motto: Ondertussen ergens anders.

De OBA heeft een cadeautje voor bestaande en nieuwe leden: de Boekenweekbundel met de meest dierbare reisherinnering van bekende Nederlandse reizigers als Floortje Dessing, Adriaan van Dis en Erica Terpstra. Daarnaast is er de hele maand maart veel te doen rond het thema reizen. Hieronder een selectie uit het aanbod. Kijk voor alle activiteiten rondom de Boekenweek en het thema reizen hier.  

Interview Jelle Brandt Corstius

Jelle Brandt Corstius (foto: Keke Keukelaar) schreef het Boekenweekessay 2014. Hij is op dinsdag 11 maart, 20.00 uur, te gast in het Theater van 't Woord in de Centrale Bibliotheek, en komt op woensdag 12 maart, 20.00 uur, naar Bibliotheek Diemen (uitverkocht). Hij wordt geïnterviewd door Jasper Henderson. Brandt Corstius werkt als reisjournalist en programmamaker en is bekend om zijn levendige en geestige reisverhalen. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop hier.  

Boekenweek Live!

Dit jaar wordt de interactieve talkshow voor en door scholieren rondom de Boekenweek opnieuw uitgezonden vanuit de OBA. Het boek Ik was nooit in Isfahaan van Tommy Wieringa staat centraal. Wieringa is studiogast, Arjen Lubach presenteert. De talkshow wordt woensdag 12 maart om 13.00 uur live uitgezonden vanaf de homepage van de OBA. Of klik hier. Twitter mee naar de uitzending via #bwlive.  

Ditiswatutis

Trio Ditiswatutis (akoestische gitaar, contrabas en zang) speelt liedjes van de Boekenlijst, liedjes geïnspireerd op een boek. Met o.a. Vals licht, Boven is het stil, De Passievrucht, Zomerhitte, Brandende Liefde, Ik ook van jou, Blauwe Maandag, De gelukkige klas en Het Leed dat Liefde heet. Tussen 6 en 22 maart in zes bibliotheken. Kijk voor data en tijden hier.  

Lezing Tommy Wieringa

Op uitnodiging van de OBA geeft de schrijver van het Boekenweekgeschenk 2014, Tommy Wieringa, dinsdag 18 maart een lezing in De Meervaart. Wieringa schreef naast het Boekenweekgeschenk onder andere de romans Alles over Tristan en het boek waarmee hij doorbrak naar een groot lezerspubliek, Joe Speedboot. Zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan (2006). In 2007 verscheen De dynamica van begeerte, een aanstekelijk onderzoek naar de oorsprong van begeerte en de grote rol van pornografie in de moderne wereld. Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.

Schrijfwedstrijd Boekenweek

Schijf uzelf naar Marokko! Doe mee aan de Boekenweek Schrijfwedstrijd en maak kans op een literaire reis naar Marokko. In dit filmpje legt juryvoorzitter én reisleider Abdelkader Benali uit wat u kunt doen om kans te maken.