Boekenweek Live! met Griet op de Beeck

Gepubliceerd op: 1 maart 2018 10:07

Boekenweek Live!, de literaire Boekenweek-talkhow voor scholieren, wordt 14 maart opgenomen in de Centrale OBA en live uitgezonden op oba.nl. Dit jaar ontvangt presentator Arie Boomsma de auteur van het Boekenweekgeschenk Griet op de Beeck.

Scholieren bepalen mede de inhoud van het programma; zij lieten zich inspireren door Vele Hemels boven de zevende van de Vlaamse schrijfster en gingen daarna creatief aan de slag. Een aantal van deze creatieve verwerkingen van het boek worden gedeeld tijdens de uitzending. Twee scholieren zijn ook tafeldame of –heer en mogen Op de Beeck bevragen.

Bereid je voor op een uitzending vol muziek, kunst en andere creativiteit, inspirerend aan elkaar gepraat door gastheer Arie Boomsma. Daarnaast is er veel ruimte voor boekentips van scholieren aan scholieren. Boekenweek Live! is het moment waarop scholieren de Boekenweek vieren, of ze nu wel of niet van lezen houden.

De live-uitzending is woensdag 14 maart te zien op de homepage van oba.nl en start om 13.00 uur. Direct na de livestream is het terugkijken van de video al mogelijk. De stream is in principe op alle apparaten te volgen.

Vorig jaar was Herman Koch te gast bij Boekenweek Live!, bekijk de uitzending hier terug.