Boekverfilmingen in de OBA

Gepubliceerd op: 7 februari 2018 10:59

Liefhebbers van boeken en films kunnen hun hart ophalen bij de boekverfilmingen die in de OBA worden vertoond. Zo is er 13 februari weer een nieuwe editie van de maandelijkse serie Cinema Literair in de Centrale OBA. Theodor Holman en filmjournalist Gawie Keyser bespreken de verfilming van 'To Kill a Mockingbird' van Harper Lee uit 1960.

Deze keer is schrijver Thomas Heerma Van Voss te gast bij Holman en Keyser. Hij gaat in op het werk van Harper Lee en met name To Kill a Mockingbird en de verfilming daarvan door Robert Mulligan. Aansluitend op het gesprek wordt de film gedraaid. Cinema Literair begint op 13 februari om 19.30 uur in het OBA Theater aan de Oosterdokskade 143. Kaarten zijn verkrijgbaar via oba.nl/cinemaliterair

Boekverfilmingen in de buurt

Ook in de OBA-vestigingen in de buurt zijn regelmatig boekverfilmingen te zien.

Op 13 februari is bijvoorbeeld Boek en film: The Notebook in OBA Olympisch Kwartier.
Om 13.00 uur wordt de film vertoond. Vervolgens zal Rita Bonenberg het boek en de film bespreken. Reserveren voor Boek en film kan aan de balie van OBA Olympisch Kwartier, via olympischkwartier@oba.nl of 020 676 92 20.

Op 28 februari is Boek en film: Het licht van de Zee in OBA Waterlandplein.
Om 13.00 uur wordt de film vertoond. Vervolgens zal Rita Bonenberg het boek en de film bespreken. Reserveren kan aan de balie van OBA Waterlandplein, per e-mail via waterlandplein@oba.nl of 020 636 58 85.