Cees Nooteboom en Andrea Bajani in de OBA

Gepubliceerd op: 20 april 2017 14:21

De OBA begint een nieuwe serie literaire avonden genaamd de OBA Akademie: Writing Europe. Tijdens deze avonden vertellen Europese schrijvers over hun vakgebied. Op 25 april is de aftrap in de Centrale OBA met Cees Nooteboom en Andrea Bajani.

Literatuurcritica Margot Dijkgraaf praat met Europese schrijver bij uitstek: Cees Nooteboom, auteur van een enorm oeuvre romans, reisverhalen, essays en poëzie, wereldwijd vertaald en gelezen. Recent publiceerde de Bezige Bij zijn boek 533. Een dagenboek.

Goede vriend

Ook praat Dijkgraaf met een goede vriend van Nooteboom, de schrijver en journalist Andrea Bajani. Hij schrijft romans, toneelstukken en reportages. In 2002 debuteerde Bajani met de roman Morto un papa. In het Nederlands verschenen Wie houdt dan stand?, De belofte en begin dit jaar Het hoogste goed.

Kaarten

Na afloop is er boekverkoop door Athenaeum Boekhandel en is de bar geopend. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.oba.nl/akademie en kosten 10 euro, voor OBA-leden 5 euro. Aanvang van de avond is 20.00 uur in het OBA Theater in de Centrale OBA, Oosterdokskade 143.