Colombiaanse cinema bij de OBA

Gepubliceerd op: 30 juni 2015 10:14

In het OBA Theater kunt u deze zomer proeven van de Colombiaanse cinema.

Noem eens een Colombiaanse film? Menig filmliefhebber zal het antwoord schuldig blijven. Het Colombiaanse consulaat wil hierin verandering brengen met de vertoning van een serie bijzondere films in de OBA. De films zijn Engels ondertiteld en worden vertoond in het OBA Theater, de toegang is gratis.

Cazando Luciérnagas

De eerste in de serie is Cazando Luciérnagas (2013) van regisseur Roberto Flores Prieto. De film gaat over Manrique, hij is verantwoordelijk voor het toezicht op een verlaten zoutmijn. Zijn rustige bestaan wordt verstoord door het bezoek van een hond en de onverwachte komst van Valeria, een dertienjarige dochter van wie hij het bestaan niet wist.

Ruido Rosa

Op 1 augustus volgt Ruido Rosa (2014) van dezelfde regisseur. De film speelt in het regenseizoen in de stad Barranquilla. In een kleine werkplaats repareert de eenzame Luis radio’s en televisies. Carmen werkt achter de balie van een oud driesterrenhotel. Hun liefde bloeit op als de stereoinstallatie van Carmen het begeeft en ze deze ter reparatie aanbiedt aan Luis.

Paraíso Travel

De serie wordt afgesloten met Paraíso Travel (2008) van regisseur Simón Brand. Deze film trok in Colombia bijna net zoveel bezoekers als The Dark Knight. Reina, een jonge vrouw uit Medellin, raakt verslingerd aan het idee fortuin te gaan maken in New York City. Marlon is hopeloos verliefd en kan niet anders dan haar volgen. Gedreven door de wens om hun droomland te bereiken, beginnen ze aan de heftige exodus van Latijns-Amerikaanse immigranten die Mexico illegaal proberen te doorkruisen.

Wilt u meer weten over de zomeractiviteiten van de OBA? Bekijk het volledige aanbod in onze agenda