Dag van Empathie

Gepubliceerd op: 28 april 2017 10:14

Een betere wereld begint bij jezelf, zo luidt het gezegde. Een stap in de goede richting is 3 mei, als Stichting Nederland Wordt Beter de Dag van Empathie organiseert.

Het doel: zorgen voor meer respect, begrip en empathie tussen de verschillende groepen mensen die samen de Nederlandse samenleving vormen. Zo draagt deze dag sinds 2012 bij aan een positieve basis voor een gezamenlijke toekomst.

Het doel

Een prachtig doel, zo vlak voor de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag, en hartstikke leuk bovendien. De Dag van Empathie wordt gevierd met een gevarieerd programma waarin speeches, muziek, poëzie en mooie verhalen van bekende en onbekende Nederlanders gedeeld worden. Te gast zijn onder meer Tofik Dibi, Andrée van Es, Derek Otte en Yasmina Aboutaleb.

Interactief

De vertellers gaan in op hun achtergrond, drijfveren en cultuur, die hun kijk op de Nederlandse samenleving bepalen. Bezoekers worden door middel van interactieve elementen uitgenodigd om met elkaar van gedachten te wisselen, te vertellen welke rol empathie in hun leven speelt en welke verhalen volgens hen gehoord moeten worden.

Empathie op school

Voorafgaand aan deze bijzondere dag geeft de stichting gastlessen over empathie op Amsterdamse basisscholen. Wat betekent empathie eigenlijk? Welke rol speelt kennis van elkaars achtergrond in de persoonlijke omgang met elkaar? En hoe kunnen ze zelf bijdragen aan een meer empathische samenleving? Als onderdeel van de les maken de kinderen een kunstwerk dat op deze dag gepresenteerd wordt.

Dag van Empathie, woensdag 3 mei, 19.00 uur, Centrale OBA