Darryl (11 jaar) is de nieuwe OBA Kinderdirecteur

Gepubliceerd op: 10 januari 2018 15:47

De OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) heeft uit 16 kandidaten een nieuwe OBA Kinderdirecteur gekozen. Het is de 11-jarige Darryl Amankwah uit Amsterdam-Zuidoost. Op woensdag 10 januari is Darryl officieel benoemd in zijn nieuwe functie, daarnaast is het gloednieuwe team van OBA Onderzoekers bekendgemaakt.

OBA Kinderdirecteur Darryl gaat komend jaar onder meer jeugdactiviteiten bedenken en evenementen openen. OBA-directeur Martin Berendse is blij met zijn jonge collega: ‘Met 100.000 jeugdleden hoort de OBA ook graag de stem van de jeugd. Afgelopen jaar heeft de eerste OBA Kinderdirecteur, Dominique, goed werk verzet om de OBA nog aantrekkelijker te maken voor kinderen, bijvoorbeeld met de OBA Boekenwijzer. Nu kunnen we op Darryl rekenen voor verrassende ideeën om alle kinderen in Amsterdam te bereiken’.

Missie

In zijn speech vertelde Darryl over zijn plannen voor komend jaar: ‘Voor sommige kinderen is het fijn als ze in de OBA geholpen worden bij een spreekbeurt of boekbespreking, zodat ze zonder zenuwen voor de klas staan’. En de kersverse OBA Kinderdirecteur gaf ook een tip mee aan de jonge lezers: ‘De OBA heeft zoveel in huis, dus pak ook eens een informatief boek! Dan vergroot je je kennis en daar leer je van’. 

Op onderzoek voor de OBA

Naast de OBA Kinderdirecteur start, voor het eerst dit jaar, ook een team van OBA Onderzoekers. Zij gaan samen het komend jaar in de OBA-vestigingen en in de Maakplaatsen 021 werken aan drie uitdagingen om de OBA nog leuker voor kinderen te maken. De teambijeenkomsten heten Pizzasessies, met uiteraard alle ruimte voor goede ideeën én pizza’s.

Aan de slag

Het eerste optreden van Darryl staat al in zijn agenda genoteerd: op woensdag 24 januari opent hij de Nationale Voorleesdagen in OBA Bijlmerplein, waar hij zal voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar. De OBA Onderzoekers gaan met hun eerste uitdaging aan de slag op vrijdag 26 januari. Wie de avonturen van de OBA Kinderdirecteur en de OBA Onderzoekers wil volgen, kan www.oba.nl/kinderdirecteur in de gaten houden.