De beste Joodse muziekensembles in de OBA

Gepubliceerd op: 20 april 2017 10:00

In het kader van het 5e Internationaal Joods Muziek Concours, komen er begin mei diverse Israëlische ensembles naar Amsterdam, met muziek in velerlei genres: o.a. Klezmer, Jazz, Klassiek en Wereldmuziek.

Van 3 t/m 9 mei verzorgen deze muziekensembles optredens in diverse OBA-vestigingen als onderdeel van de concertserie ‘Muziek Verbindt' van de organisatie KUNSTENISRAËL. Deze optredens zijn gratis toegankelijk. De tijden en locaties staan onderaan dit bericht. 

Ancient Groove

Ancient Groove toont een geheel nieuwe kant van Joodse muziek. Ze benaderen canonieke Joodse composities op originele wijze en geven er een hedendaagse draai aan door traditionele songs uit hun religieuze context te halen.

Diwan El Banat

Diwan El Banat combineert zang en traditionele muziekinstrumenten op een nieuwe manier en creëert zo een uniek geluid. Laat je meevoeren door een muzikale reis uit het Midden-Oosten. 

Mimran

Mimran is een duo bestaande uit een singer-songwriter en een gitarist. Zij spelen Joodse liederen uit verschillende tradities en talen. 

Simple Light

Simple Light is een solo artiest die elektronische muziek maakt. Zijn muziekstijl kan omschreven worden als een mix van Reggae en traditionele Joodse muziek. 

Yemen Roots

Yemen Roots is een ensemble waarin drie zangers worden begeleid door bijzondere muziekinstrumenten uit het oude Jemen. Maak kennis met instrumenten die je nog
nooit eerder gezien of gehoord hebt!

Eran Har Even Trio

Eran Har Even Trio is een jazztrio bestaande uit een gitarist, een bassist en een percussionist. De muziek die Eran zelf schrijft is een combinatie van traditionele jazz met een hedendaagse twist. Eran begrijpt de noodzaak tot vernieuwing en het meegaan met de tijd en creëert zo moderne en unieke muziek met behoud van de originele basis. 

Tijden en locaties


OBA Javaplein
Zaterdag 6 mei, Yemen Roots, 14.30 uur
Zaterdag 6 mei, Mimran, 16.00 uur
Dinsdag 9 mei, Diwan El Banat, 17.30 uur

OBA Roelof Hartplein
Vrijdag 5 mei, Ancient Groove, 19.00 uur

OBA De Hallen
Woensdag 3 mei, Simple Light, 18.00 en 20.00 uur
Maandag 8 mei, Eran Har Evan Trio, 18.00 uur

OBA Van der Pek
Donderdag 4 mei, Ancient Groove, 18.00 uur
Dinsdag 9 mei, Eran Har Even Trio, 16.30 uur