De Grote Maakplaatsdag komt eraan!

Gepubliceerd op: 2 januari 2020 11:18

Op zondagmiddag 2 februari vindt De Grote Maakplaatsdag plaats op de Jeugdetage van OBA Oosterdok. Maak je eigen knikkerbaan, bouw mee aan de stad van de toekomst of maak een kunstwerk met de ArtBot! Leren door te maken, dat kan bij Maakplaats 021 in de OBA. Ben jij erbij?

Tussen 13.00 en 16.00 uur is iedereen welkom om binnen te lopen en gratis mee te doen aan de activiteiten. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen deze middag meedoen aan de volgende workshops:

 • Amsterdam over 100 jaar
  Hoe wil jij dat onze stad er over 100 jaar uit ziet? Bouw mee aan het toekomstige Amsterdam, met een grote stadskaart en een hoop knutselmateriaal.
 • Lampjes solderen 
  Tijdens deze workshop soldeer je een eigen maakplaats-lampje. Met ledjes, weerstandjes en een batterijtje. Na afloop mag je je lampje mee naar huis nemen!  
 • Maak je eigen knikkerbaan
  In deze workshop ontwerp en bouw je je eigen knikkerbaan. Met diverse materialen als papier, hout, kunststof en metaal kun je volop experimenteren: een snelle baan, een langzame baan, een baan in de vorm van de toren van Pisa. Niets is onmogelijk.
 • Futuristische voertuigen
  Maak een auto die rijdt op lucht van een ballon en experimenteer met motortjes en batterijen om een elektrische auto te maken. Test daarna je voertuig op de racebaan!
 • ArtBot  
  Altijd al een origineel kunstwerk willen maken? Of je eigen robot? In deze workshop combineren we deze twee door een heuse ‘ArtBot’ (tekenrobot) in elkaar te zetten.    
 • Programmeren met Neuron van Makeblock
  Tijdens deze workshop leer je bouwen en programmeren met slimme sensoren. 
  Maak jij je eigen bewegende robot, op-afstand-bestuurbaar huisdier, muziek instrument, of heel wat anders?

In de maakplaatsen (inmiddels in 8 OBA vestigingen) kunnen kinderen verschillende workshops volgen. Benieuwd naar de activiteiten bij jou in de buurt? Bekijk ze in de agenda of klik op één van de locaties voor meer informatie.

Maakplaats 021 is een initiatief van de OBA, Waag, Pakhuis de Zwijger en de Hogeschool van Amsterdam, en komt tot stand met financiële steun van Gemeente Amsterdam (EZ). Tevens is Maakplaats 021 onderdeel van Do-It, een Europees project in het kader van empowerment en educatie van jongeren.