De Nationale Voorleesdagen komen eraan

Gepubliceerd op: 14 januari 2014 10:52

Speciaal voor baby’s, peuters, kleuters en hun ouders zijn er van 22 januari t/m 1 februari de Nationale Voorleesdagen. In de bibliotheek wordt deze periode extra veel voorgelezen, en is er van alles te doen rondom het Prentenboek van het jaar, Krrrr…okodil!, van Catherine Rayner. Kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen (gratis) lid worden van de bibliotheek krijgen een vingerpoppetje van het figuurtje uit dit boek cadeau. Lid worden kan online en in alle OBA-vestigingen.

Voorleesontbijt

Op woensdag 22 januari worden de Nationale Voorleesdagen in veel vestigingen van de OBA ingeluid met een voorleesontbijtje. Bekende Amsterdammers lezen tijdens dit ontbijt voor aan kinderen van 2 tot 6 jaar. Uit het Prentenboek van het Jaar: Krrrr…okodil!, van Catherine Rayner. Zo is in Bibliotheek Oosterpark schrijfster Yvonne Kroonenberg te gast en leest Stadsdeelvoorzitter Rob Post voor in Bibliotheek Nieuwendam.

Voorleesactiviteiten

Naast het voorleesontbijt op 22 januari is er in januari en februari van alles te doen rondom voorlezen bij de OBA. Roos Dansverhalen maakte een dansverhaal rond het boekje Krrrr….okodil!, Ton Meijer speelt een vrolijke vertelvoorstelling en Pagetti speelt de voorstelling Een schat van een krokodil. Een overzicht van alle activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen is hier te vinden.

Cadeautje voor nieuwe jeugdleden

Kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de OBA krijgen niet alleen een bibliotheekpas, maar ook een vingerpoppetje van de krokodil uit Krrrr….okodil! cadeau. Kinderen kunnen gratis lid worden van de bibliotheek en zo toegang krijgen tot de grote collectie voorlees- en prentenboeken.