De OBA is alleen open op afspraak voor de OBA Bestelservice en activiteiten. Binnen lopen zonder afspraak kan nog niet door de coronamaatregelen van de overheid. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

De OBA en Internationale Vrouwendag

Gepubliceerd op: 3 maart 2021 15:40

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag! Deze dag staat jaarlijks in het teken van de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen over de hele wereld. Wil je je graag verdiepen in feministische literatuur, zoek je leestips van inspirerende vrouwen of ben je benieuwd wat de OBA nog meer met deze onderwerpen doet? We hebben een paar interessante tips voor je op een rijtje gezet.

Livestream: Internationale Vrouwendag x Instituto Cervantes

Partner Instituto Cervantes in Utrecht en EUNIC NL organiseren een rondetafelgesprek rond het thema Vrouwen en muziek. Diverse specialisten uit verschillende Europese landen gaan in gesprek over de rol van de vrouw in de wereld van de muziek, als inspiratiebron, als muzikaal vertolker en als componist; zij bespreken de stilte die hen ten deel is gevallen in loop van de geschiedenis; praten over hun talent en creativiteit, hun verdiensten en hun erfenis.

Nieuw: feministische boekencollectie in het Huis van Alle Talen

Het feminisme in de 21ste eeuw heeft nieuwe onderwerpen en perspectieven zichtbaar gemaakt. Van de #MeToo-beweging tot intersectionaliteit, er is genoeg om je in te verdiepen. Atria, het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, heeft daarom in samenwerking met de OBA een gloednieuwe collectie feministische literatuur samengesteld. Onze stagiair Suzy was daar nauw bij betrokken en deelt haar favoriete titels.

Livestream: HEAR ME - het Mannenpaneel

Tijdens deze online bijeenkomst gaan we met verschillende experts in gesprek over het betrekken van jongens en mannen bij het tegengaan van seksueel geweld. We zullen werken met de #metoo-gespreksetiquette van Legien en Stijn Warsosemito-Schenk. Zij zetten zich op verschillende manieren in voor open gesprekken over seksueel geweld.

Top 10 | Heldinnen

Leen bij de OBA boeken uit deze top 10 met verhalen over sterke vrouwen uit binnen- en buitenland. Of je nou op zoek bent naar de memoires van Michelle Obama, de voormalige First Lady van de Verenigde Staten, of de levensomschrijving van de Nederlandse feministe Joke Smit, er zit ongetwijfeld iets voor je tussen.