De OBA is alleen open op afspraak voor de OBA Bestelservice en activiteiten. Binnen lopen zonder afspraak kan nog niet door de coronamaatregelen van de overheid. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

De OBA voor jou tijdens de lockdown

Gepubliceerd op: 18 december 2020 13:15

Het begint iets minder leeg en stil te worden in de OBA-vestigingen. Alle 27 locaties zijn nog steeds gesloten, maar je kan nu wel op afspraak naar een aantal activiteiten en boekenpakketten ophalen. Zonder de deur uit te gaan leen je nog steeds e-books, bekijk je programma’s en maak je gebruik van oefenprogramma’s. In dit artikel lees je alles over het aanbod van de OBA tijdens de lockdown.

Bestellen

Met de OBA Bestelservice kan je als OBA-lid een boekenpakket naar wens laten samenstellen. Via het bestelformulier laat je weten wat je voorkeuren zijn qua schrijvers, genre en taal. OBA-medewerkers stellen dan met zorg een mooi pakket met 5 boeken voor je samen. 

Studeren op afspraak

Jongeren tot en met 24 jaar kunnen weer in een aantal OBA-vestigingen studeren. Je studieplek moet je van tevoren online reserveren.

E-books, luisterboeken, online trainingen en meer!

Als lid van de OBA heb je toegang tot duizenden e-books en luisterboeken via de Online Bibliotheek-app. Daarnaast hebben we nog meer online aanbod. Oefen vanuit huis met taal en rekenen, kijk vanuit je luie stoel een livestream terug van OBA Studio of volg een online cursus of training! Als lid van de OBA heb je sinds kort namelijk toegang tot zo’n 160 online cursussen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, taal en commerciële vaardigheden.

EHBO: Eerste Hulp Bij Online

Krijg gratis 1-op-1 hulp bij al je computervragen. Ontdek de mogelijkheden van het internet om contact te houden met familie en vrienden op afstand. Leer online boodschappen te doen. Of om je online te vermaken met YouTube, Netflix en leuke spelletjes. Ook voor vragen over de digitale overheid (DigID) kun je op het spreekuur terecht.

IDO: Informatiepunt Digitale Overheid

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de OBA of bel tijdens het telefonische spreekuur. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Er zijn spreekuren in OBA Oosterdok en OBA Bijlmerplein. Een OBA-medewerker helpt je op weg bij het vinden van informatie op internet en verwijst je door naar de juiste instanties.

Vragen?

Heb je nog een vraag over de sluiting van de OBA-vestigingen, onze service of ons huidige aanbod? Kijk dan eerst of je het antwoord hier al bij de veelgestelde vragen vindt. Zo niet, neem dan contact op met onze klantenservice. We doen ons best om alle vragen die we krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden.