Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

De OBA voor jou tijdens de lockdown

Gepubliceerd op: 18 december 2020 13:15

Het is weer leeg en stil in alle OBA-vestigingen, want alle 27 locaties zijn nu gesloten. We missen je! Maar je kan tijdens de lockdown gelukkig de OBA wel op allerlei manieren gebruiken. Zo kan je een boekenpakket bestellen via de OBA Bestelservice, items reserveren en op afspraak afhalen en ken je ons online aanbod al? Zonder de deur uit te gaan kan je e-books lenen, programma’s bekijken en oefenprogramma’s doen.

Bestellen

Met de OBA Bestelservice kan je als OBA-lid een boekenpakket naar wens laten samenstellen. Via het bestelformulier laat je weten wat je voorkeuren zijn qua schrijvers, genre en taal. OBA-medewerkers stellen dan met zorg een mooi pakket met 5 boeken voor je samen. 

Online aanbod

Als lid van de OBA heb je toegang tot duizenden e-books en luisterboeken via de Online Bibliotheek-app. Daarnaast hebben we nog meer online aanbod. Oefen vanuit huis met taal en rekenen, kijk vanuit je luie stoel een livestream terug van OBA Studio of luister een interessante podcast tijdens een wandeling.

EHBO: Eerste Hulp Bij Online

Krijg gratis 1-op-1 hulp bij al je computervragen. Ontdek de mogelijkheden van het internet om contact te houden met familie en vrienden op afstand. Leer online boodschappen te doen. Of om je online te vermaken met YouTube, Netflix en leuke spelletjes. Ook voor vragen over de digitale overheid (DigID) kun je op het spreekuur terecht.

IDO: Informatiepunt Digitale Overheid

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de OBA of bel tijdens het telefonische spreekuur. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Er zijn spreekuren in OBA Oosterdok en OBA Bijlmerplein. Een OBA-medewerker helpt je op weg bij het vinden van informatie op internet en verwijst je door naar de juiste instanties.

Vragen?

Heb je nog een vraag over de sluiting van de OBA-vestigingen, onze service of ons huidige aanbod? Kijk dan eerst of je het antwoord hier al bij de veelgestelde vragen vindt. Zo niet, neem dan contact op met onze klantenservice. We doen ons best om alle vragen die we krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden.