De ThuisBieb: een app vol e-books voor iedereen

Gepubliceerd op: 6 april 2020 12:00

Vanaf nu kan iedereen e-books lenen en lezen via de ThuisBieb. Ook als je geen OBA-lid bent! Er staan maar liefst 100 e-books voor jong en oud voor je klaar in deze nieuwe landelijke app. Extra fijn: je leent net zoveel e-books tegelijk als je zelf wilt!

Met de ThuisBieb willen alle bibliotheken van Nederland iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd.

Let op: de ThuisBieb is na 1 juni 2020 gesloten!

Populaire én minder bekende titels 

Van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief, er is voor iedereen wel een goed e-book te vinden. Denk bijvoorbeeld aan ´Rinkeldekink´ van Martine Bijl, maar ook aan de nieuwste editie van het voetbalmagazine Hard Gras.

Ook voor de jeugd

Voor jonge lezers vind je naast bekende titels als ‘Stuntvlogger Sam’ van Jelmer Jespen, ook bijzondere boeken als ‘Toverhanden’ van Chris Winsemius en ‘Alaska’ van Anna Woltz.

Hoe werkt het?

Zoek op ‘ThuisBieb’ in de App Store of Google Play Store en klik op ‘download’. Registreer je met een geldig mailadres en een Nederlandse postcode. Accepteer de activatiemail en leen vervolgens direct e-books. Heb je in het verleden gebruik gemaakt van de VakantieBieb? Dan is het niet nodig om je te registreren voor de ThuisBieb. Je logt meteen in de app in met het mailadres dat eerder gebruikt is.

Wil je meer e-books lezen?

Als lid van de OBA heb je toegang tot ruim 28.000 e-books uit de landelijke e-bookcollectie. In een paar stappen lees je ze op smartphone, tablet of e-reader.

lees verder over e-books lenen bij de OBA