De VakantieBieb gaat weer open

Gepubliceerd op: 11 juni 2018 13:36

Het is weer tijd voor de VakantieBieb, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. In de app staan meer dan 60 e-books voor het hele gezin voor smartphone of tablet. De VakantieBieb is open vanaf 1 juli en sluit op 31 augustus.

Met de VakantieBieb heeft iedereen toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende twee maanden. Ook als je geen lid bent van de OBA. De VakantieBieb is een initiatief van de Bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen. 

Voor jong en oud

In de VakantieBieb staan ruim 30 e-books voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar. Denk bijvoorbeeld aan: Joehoe! ik wil een koe van Angelique van Dam, Spinder van Simon van der Geest of Blitz! De jacht op het monster van Rian Visser. Ook volwassenen hebben vanaf 1 juli ruime keuze uit romans of spannende en informatieve e-books zoals: Jetset van Marion Pauw, Kolja van Arthur Japin, Wederzijds van Kees ‘t Hart of Ik geef je de zon van Jandy Nelson.

Lezen zonder internet

De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie. 

Goed toegankelijk voor iedereen

Jeugd en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie).