Deelnemers gezocht voor het Maakplaats 021-fellowship

Gepubliceerd op: 11 september 2017 13:42

In 2018 gaat een bijzonder trainingsprogramma van start: het Maakplaats 021-fellowship. Voor leraren in het basis- en middelbaar onderwijs.

Maakplaatsen zijn plekken in de OBA waar kinderen spelenderwijs leren omgaan met nieuwe technologieën. Met het fellowship krijgen leraren ook de kans zich te ontwikkelen in ‘maakonderwijs’, digitale fabricage en 21st century skills. Zij ervaren zelf hoe het is om te creëren en kinderen te begeleiden in dit proces. 

Programma

Het programma bestaat uit een 2-daagse kennismakingstraining in oktober en vervolgens 3 training-/studiedagen. Na afloop van elke studiedag bezoeken de docenten de dichtstbijzijnde maakplaats met hun eigen klas, om – onder begeleiding van de Maakplaats-coaches - het geleerde in de praktijk te brengen. Na de training kunnen de leraren gebruik (blijven) maken van onze maakplaatsen, en er regelmatig met de eigen klas aan de slag gaan.

Een uitgebreid programma volgt nog.

Deelname

Geïnteresseerd in het Maakplaats 021-fellowship? Scholen in de buurt van Maakplaats Waterlandplein, Reigersbos en de Centrale OBA kunnen nog meedoen. Het programma wordt dit schooljaar voor het eerst aangeboden, er is plek voor 10 Amsterdamse leraren. De kosten voor deelname zijn € 100,- per leraar per trainingsdag. Aanmelden of meer informatie ontvangen, kan door contact op te nemen met Karien Vermeulen via deze link.  

Over Maakplaats 021

Maakplaats 021 is een initiatief van OBA, Waag Society, Pakhuis de Zwijger en de Hogeschool van Amsterdam en komt tot stand met steun van de Gemeente Amsterdam. Met dit fellowship-programma wil Maakplaats 021 een structurele samenwerking tussen de maakplaatsen en scholen uit de buurt realiseren. Meer informatie op www.maakplaats021.nl.  

Foto: Waag Society.