Dichter bij SAIL

Gepubliceerd op: 18 augustus 2015 12:21

De OBA brengt iedereen dit jaar Dichter bij SAIL. Op zaterdag 22 en zondag 23 augustus dragen 21 dichters voor vanaf het Amsterdamse water.

Poëzie op de pont

Het thema van de gedichten is ‘water' en de dichters dragen toepasselijk voor op de NDSM-pont over het IJ. De presentatie is in handen van Jos van Hest. Ook loopt op de pont een kapitein rond die, aan kinderen en iedereen van elke leeftijd die dat leuk vindt, een heuse zeemanstatoeage uitdeelt.

de dichters

De dichters op zaterdag zijn: Diana Ozon, Eric van Loo, Robert Oosterhuis, Judy Elfferich, Gerda Posthumus Offerman, Mariet Lems, Marten Jense, Heleen Bosma, Baban Kirkuki, Gerda Posthumus en Will van Sebille.
Op zondag dragen voor: Nafiss Nia, Co Woudsma, Bette Westera, Koos Hagen, Paul Roelofsen, Wilma van den Akker, Frans Terken, Joop Scholten, Anneke Wasscher en Kate Schlingemann.

Win met je foto of filmpje een dichtbundel

Kom ook Dichter bij SAIL als je op 22 of 23 augustus de NDSM-pont neemt! Je kunt de dichter en de kapitein ontmoeten en een mooie foto of video van hen maken. Of plak de zeemanstatoeage op jezelf of iemand anders en breng 'm mooi in beeld. Deel je post met de hashtags #OBA en #SAIL2015 op Facebook, Instagram of Twitter. Vijf deelnemers ontvangen na afloop van SAIL een mooie bundel met alle voorgedragen gedichten.

De dichters dragen voor tussen 11.00 en 16.00 uur. De NDSM-pont vaart tussen het Centraal Station en de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

Bezoek de OBA ook op Facebook, Instagram en Twitter.