Extra veel voorleesplezier in de OBA

Gepubliceerd op: 10 januari 2019 10:20

In januari wordt er tijdens de Nationale Voorleesdagen extra veel aandacht geschonken aan voorlezen in de OBA. De voorleesdagen vinden plaats van 23 januari tot en met 2 februari en worden volgens traditie geopend met voorleesontbijtjes in diverse OBA-vestigingen. Dit jaar staat het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ centraal.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er in de OBA nog meer te beleven voor de allerkleinsten en hun ouders. Zo is er een interactief voorleesavontuur met acteur en schrijver Curt Fortin en kunnen de kinderen meekijken, fladderen en spelen met Maria’s muziek. De meeste activiteiten zijn gratis, bekijk het volledige programma op www.oba.nl/voorleesdagen

Cadeautje: Harry de Kater en kleurwinactie

Kinderen van 2 tot 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen OBA-lid worden, ontvangen de kater uit het verhaal cadeau. Ook is er een kleuractie waarbij een OBA-tasje met vrijkaartjes voor jeugdtheater gewonnen kunnen worden. Meedoen aan de actie kan in alle OBA-vestigingen vanaf 21 januari tot en met 11 februari. Het OBA-lidmaatschap is gratis voor iedereen tot en met 18 jaar. 

Het belang van voorlezen

De Nationale Voorleesdagen worden georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CNPB). Tijdens deze periode wordt er extra veel voorgelezen in bibliotheken en op scholen. Voorlezen is belangrijk: al met 15 minuten voorlezen per dag, leert een kind zo’n 1.000 woorden extra per jaar. De OBA kent een uitgebreide collectie prentenboeken en organiseert wekelijks voorleesuurtjes.