Feestelijke opening OBA Bijlmerplein en Imagine IC

Gepubliceerd op: 18 mei 2017 13:53

Op zaterdag 27 mei is de feestelijke opening van OBA Bijlmerplein en Imagine IC. Deze bijzondere locatie in het levendige hart van Zuidoost wordt een plek waar elk moment van de dag iets te doen is.

Vanaf woensdag 24 mei is de nieuwe vestiging, in het voormalig belastingkantoor aan Bijlmerplein 393, open voor publiek. Op zaterdag 27 mei is er de hele dag feest met activiteiten voor jong en oud. Kom langs voor een workshop breakdance of dans mee op de muziek van Untold African Performing Arts. Imagine IC vertelt over de expositie Bijlmer Meer, over de geschiedenis van de Bijlmer. En er wordt gekeuteld met Stout Konijn. Kijk voor het volledige programma op www.oba.nl/bijlmerplein

OBA en Imagine IC

In deze nieuwe locatie is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen tussen Imagine IC en de OBA. Imagine IC verzamelt, verbeeldt en bewaart nieuwe verhalen over actueel samen leven. Zij gaan in de stad op ontdekkingstocht naar het verhaal van het dagelijks leven van jongeren. Ook in de OBA zijn veel verhalen. Beide organisaties vullen elkaar goed aan en daarom is besloten de locatie te delen. Samen met Imagine IC en organisaties uit de buurt biedt de OBA verschillende activiteiten en exposities aan.  

Aanbod OBA Bijlmerplein

In de nieuwe OBA-vestiging staan ontmoeten, lezen, leren, (samen)werken en studeren centraal. De bibliotheek heeft ruime openingstijden. Naast een uitgebreide collectie voor de jeugd zijn er ook boeken voor volwassenen, boeken voor het leren van de Nederlandse taal en collecties over de Bijlmer, Suriname en de Antillen. Bij de leestafel staan kranten en tijdschriften én kunnen bezoekers via Pressreader online duizenden kranten en tijdschriften lezen in meer dan 100 talen en uit 60 landen. Er is BoekStart voor de kleintjes, voorlezen voor de iets grotere kinderen en volwassenen kunnen hun computervaardigheden verbeteren.