Finale editie OBA Live Javaplein

Gepubliceerd op: 13 oktober 2021 08:59

OBA Live Javaplein

Het programma OBA Live met presentator Theodor Holman heeft een lange geschiedenis binnen de OBA. Al vanaf 2008 werden er uitzendingen gemaakt vanaf de Prinsengracht, in 2007 verhuisde het – toen nog HUMAN – programma mee naar de studio op de 4e etage van de schitterende nieuwe OBA hoofdvestiging aan de Oosterdokskade. Op donderdag 14 oktober vindt de finale editie van OBA Live plaats.

Toen HUMAN de uitzendingen moest opgeven vanwege de drastische vermindering van uitzendtijd in 2015 ‘adopteerde’ de OBA het concept OBA Live en kregen de uitzendingen vanuit OBA Javaplein een 3-wekelijkse herstart.

OBA live is een professioneel, actueel/journalistiek programma met wisselende hoofdgasten en per keer 2 van de vaste columnisten (Elma Drayer, Nelleke Noordervliet, Gawie Keyser en Onno Blom). Het programma gaat in op recente publicaties of gebeurtenissen op allerlei terreinen – kunst, literatuur, film, dans, politiek, reizen, identiteit, en natuurlijk Amsterdam.

Lokale omroep SALTO bleef OBA Live al die jaren trouw en zorgde dat de uitzendingen ook via hun kanaal (terug) te zien waren. Ook met de Java Bookshop ontstond een warme band – zij verzorgden iedere uitzending een boekentafel met boeken van de gasten. 

OBA Live wordt nog steeds door vele trouwe fans gevolgd; live in OBA Javaplein, op de Facebookpagina en andere socials, via de podcast en de livestream en via de opnames die terug te vinden zijn op YouTube

Donderdag worden de reguliere edities van OBA Live Javaplein afgesloten met een feestelijk programma met alle vaste columnisten en wordt nog een keer de Theodor Holman Award uitgereikt. Publiek is – al dan niet live en met QR code – van harte welkom vanaf 17:00 uur.